Nezařazené

2. kolo Přeboru Ostravy 2008/2009, Sokol Vítkovíce – Šenov „junioři“

 Pohár družstev Ostravy
Sokol Vítkovice – Šenov „junioři“

 Pohár družstev Ostravy
Sokol Vítkovice – Šenov „junioři“

Ve druhém kole poháru družstev jsme zajížděli do Sokolovny ve Vítkovicích, kde hraje svá domácí utkání tým Sokolu Vítkovic. Naše sestava byla tentokrát trochu zkušenější než v kole prvním a jeli jsme si tedy pro nějaký ten bodík. 
Po necelé hodince hry prohrála na páté šachovnici Sandra Valenčíková s paní Holasovou, ale zápas stále vypadal nadějně, protože Veronika Slívová i Michal Valenčík měli slibné pozice. 
Když za mnou přišla Sára s tím, že ji soupeř nabídl remízu tak jsem její koncovku propočítal a zjistil, že i když má pěšce více její pozice je horší a tak dostala povolení remízu vzít. Mezi tím jsem já na první desce ztratil v zápletkách střední hry figuru a pomalu jsem zvažoval rezignaci, ale soupeř lezl svým střelcem tak blbě, že jsem to prostě musel zkoušet. Po dvou hodinách vyhrála Veronika a zápas byl tedy srovnán na 1,5:1,5. Já jsem střelce mohl dobrat zpět a jít do koncovky, která by zřejmě skončila smírem, ale pokusil jsem se hrát na výhru a v závěrečné pozici jsem nechal stát věž . Tak to bylo na Michalovi ten potvrdil svou formu z posledních utkání a vybojoval za nás aspoň remízu. 
Po dvou kolech nám tedy patří 7. místo za dvě remízy. V příštím kolo přivítáme v herně Šenova tým Slovanu Ostravy „A“ tak držte palce.

Jozef Valenčík


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události