Nezařazené

Krajská soutěž B – 2. kolo

Ve druhém kole krajské soutěže jsme doma přivítali Baník Havířov. Přestože byl Baník zřejmým favoritem utkání (nenastoupili naši dva první hráči soupisky), za to co se dělo v hrací místnosti by se nemusel stydět ani samotný Alfred…

Ve druhém kole krajské soutěže jsme doma přivítali Baník Havířov. Přestože byl Baník zřejmým favoritem utkání (nenastoupili naši dva první hráči soupisky), za to co se dělo v hrací místnosti by se nemusel stydět ani samotný Alfred…

Na první desce rychle zremizoval Ruda Kaminský s Martinem Sekáčem.

Já (Koběrský) měl na šesté desce s Jaroslavem Víznerem pěšce navíc, ale klasicky pasivní hru (sicilka) s nejasnými vyhlídkami. Koncovka (v mém podání) se silnějším soupeřem by nemusela dopadnout, tak jsem byl rád za remíz.

Přibližně ve stejný okamžik prohrála Veronika Slívová s Michalem Geffertem. Tuto partii jsem ještě nesledoval, takže přesnou příčinu neznám.

Naštěstí hrál taky Jozef Valenčík který si v poslední době tyká s formou a na sedmé šachovnici s přehledem převálcoval Pavla Drbůla. Skóre tím dostalo opět příjemnější vzhled 2:2.

V tu chvíli jsme měli další dvě želíska v ohni – Tonda Siwek vedl na třetí desce o figuru a přehrával Petra Podlesného, stejně jako Roman Červenka s Jirkou Novákem na desce páté, kdy se mu podařilo získat věžku za jezdce. Adolf Wertheim obětoval na osmé desce s Liborem Duškem figuru za lepší hru, tak jsme byli všichni zvědaví jak to dopadne.

Martin Hričko hrál na druhé desce vyrovnanou partii s Honzou Ramíkem, jenomže po cca 15 tazích měl dalšího soupeře navíc – čas. 30s/tah se nedá hrát na této úrovni moc dlouho a brzy přišlo odevzdání dámy – 2:3.

Mezitím Jirka Novák "oplatil" Romanovi výměnu věže za koně a rázem měl do koncovky pěšce navíc… Jenomže nestihl v časové kontrole udělat svůj 40. tah a Roman to nepřehlédl – 3:3.

Adolf se se soupeřem dohodl v remízové koncovce na remíze – 3,5:3,5.

Tonda byl při chuti a skutečně měl nad Petrem navrch. Možná i proto si byl sebou tak jistý a sebral nehlídanou věžku – přišel o dámu a přestože měl ještě vyhlídky na remízu, Petr svou šanci nepustil a zvrátil konečné skóre na stranu Baníku – 3,5:4,5.

Byl to velice pěkný zápas, všem hráčům děkuji za přístup a věřím že to příště zlomíme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události