Nezařazené

Pohár Ostravy, Mittal Ostava „junioři“ – Šenov „junioři“

 Pohár Ostravy, Mittal Ostrava „junioři“ – Šenov „junioři“

 Pohár Ostravy, Mittal Ostrava „junioři“ – Šenov „junioři“

 Ve čtvrtek 8. ledna jsme zajížděli na půdu Mittalu, abychom tam odehráli 6. kolo Poháru Ostravy. Bohužel se vyskytly komplikace a my jeli pouze ve čtyřech.
Zápas tedy začínal za nepříznivého stavu 1:0 pro domácí, ale zápas byl ještě hodně dramatický. Na prvním stole se rozehrál panovův útok v carokannu, soupeř však nehrál nejobtížnější variantu a já ze zahájení černými vyšel s trošičku lepší pozicí. Na druhé šachovnici Michal odehrál s Ondrou Týnem výměnnou francouzskou a pozice byla po zahájení přibližně vyrovnaná. Na třetí desce Veronika černými vyrovnala ve výměnné španělské s 5. d3 a pomaličku se její dvojice střelců probouzela k iniciativě. Sára na 4. desce hrála proti schveningenu a nepokračovala nejlépe, ale i tak dostala po nepřesnostech soupeře příjemnou (lepší) pozici.

Po dvou hodinách hry však Sára prohrála nadějnou pozici, když ztratila figuru. Ovšem Veronika dokázala vyhrát pěšcovou koncovku s pěšcem více (ovšem měla dva dvojpěšce) a bylo tedy srovnáno. Po další hodince se mi povedlo kombinačně získat figuru (po oběti figury a využití vazby). No Michal bohužel prohrál těžkou pozici a my odjeli s těsnou prohrou 3:2.

 

Všem děkuji za výkon a příště hrajeme s poslední Polankou tak snad se to povede.
 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události