Nezařazené

Okresní přebor 2008/2009, Tj Slovan Havířov „C“ – Jakl Karviná „C“

 Tj Slovan Havířov „C“ – Jakl Karviná „C“ (3:5)

 Pro naše družstvo je každé utkání v soutěži boj o holý život a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Proti nám se postavil aspirant na postup, ale přesto náš kapitán věřil v body (já vlastně taky).

 Tj Slovan Havířov „C“ – Jakl Karviná „C“ (3:5)

 Pro naše družstvo je každé utkání v soutěži boj o holý život a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Proti nám se postavil aspirant na postup, ale přesto náš kapitán věřil v body (já vlastně taky).

 Když jsem však v 8:35 ráno zjistil, že nám chybí Lukáš Glemba a že soupeř přijel snad nejsilnější začal jsem trošku pochybovat.

1. šachovnice: Matusiak Marcin přehrál Martina Sobka a připsal pro naše barvy veledůležitý bod, posila z Polska ukazuje své kvality.

8. šachovnice: Michal Wertheim po podivném zahájení nestál celou partii nic moc a nakonec ji také prohrál (1:1)

7. šachovnice: Předseda Jiří Kála se do svého soupeře pustil pěkně ostře a soupeře podle mě přehrával, pak však přišla jedna chyba, kterou zkušený soupeř využil a dovedl partii do vítězného konce. (1:2)

3. šachovnice: Wiercioch Szymon další posila z Polska tentokrát neměla svůj den a Szymon prohrál partii, ve které stál celou dobu podivně až ve věžové koncovce. (1:3)

2. šachovnice: Roman Červenka měl těžkého soupeře, který prokázal kvality a vyhrál. Jak nevím, měl jsem co dělat se svou partií  (1:4)

6. šachovnice: Náš kapitán Adolf Wertheim stál celou partii celkem slušně, až do doby kdy obětoval figuru (na první pohled zisk pěšce) avšak soupeř jediným přesným tahem zmařil jeho snahu a náš kapitán zůstal bez figury, pozici ještě tahal, ale bylo jasné, jak to skončí (1:5)

5. šachovnice: Povedlo se mi soupeře pomaličku přehrávat, kdybych viděl jeden velice silný tah, mohl jsem si ušetřit těžkou koncovku, tu se mi naštěstí povedlo vyhrát a pod hrozbami matu se soupeř vzdal. (2:5)

4. šachovnice: Dušan Omasta hrál trošku horší koncovku, kterou perfektně bránil, až to byla remíza, ale to soupeři nestačilo, až prohrál v pěšcovce K+p vs. K. (3:5) 

Utkání jsme bohužel prohráli, snad tedy příště. Stále držíme pozici, která zajišťuje záchranu, snad tam budeme i po skončení soutěže.

K zápasu Slovanu „B“: Naše „béčko“ prohrálo s Orlovou 3:5, když body dělali (Michal Valenčík a Patrik Melzer a remízy přidali Tomáš Pavlíček a Štefan Szumilo)

Na závěř přikládam pár tabulek z chess.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události