Nezařazené

Okresní přebor TJ Slovan Havířov“B“ – TJ Viktoria Bohumín“B“

Okresní přebor TJ Slovan Havířov "B" – TJ Viktoria Bohumín "B"

Okresní přebor TJ Slovan Havířov "B" – TJ Viktoria Bohumín "B"

 

         V neděli 1.3.2009 jsme hráli v Bohumíně proti družstvu TJ Viktoria Bohumín "B". Zápas pro nás zpočátku nevypadal slibně. Měli jsme  problém se sestavením družstva, neboť někteří hráči zakladní sestavy nemohli hrát. Problémy také byly s nalezením hrací místnosti, ale nakonec jsme se v Bohumíně neztratili a s menším zpožděním dorazili k zápasu.

6.šachovnice: URGACSOVÁ Sára – ŠPERLÍN Stanislav  (0,5-0,5)            Byla první dohranou šachovnicí a přinesla první body jak nám tak soupeři. Hrála se italka a partie skončila poté, co Sára přijala remízu v koncovce: Kůň, střelec a 2 věže proti 2 střelcům a 2 věžím.

5.šachovnice: WRZECINKO David – VALENČÍK Michal  (0,5-1,5)                  V době kdy Sára dávala remízu, měl již Michal o figuru víc. Partii zdárně dotáhl do vítězného konce a připsal nám na účet dálší bodík.

7.šachovnice: KALA Tomáš – LEKKIHO Daniel  (0,5-2,5)                          Zahájení hráli anglickou, a i tato šachovnice nám přinesla radost v podobě bodíku.

3.šachovnice: CHROBOCZEK Ladislav – SZUMILO Štefan (0,5-3,5)         Hrála se královská indická. P. Szumilo vyhrál věžovku s asi 4 pěšci navíc.

4.šachovnice: HUDEČEK Jaroslav – KUČERA Jaroslav (0,5-4,5)                     Zahájení se hrál damský gambit, p.Hudećek dal vidličku a získal věž. Celou partii pak dotáhl do vítězného konce.

1.šachovnice: POLAK Radim – SLÍVOVÁ Veronika  (0,5-5,5)                      Hráli jsme dámský gambit, soupeř měl v koncovce koně mimo hru, oslabil se a pak přešel do prohrané pěšcovky.

2.šachovnice: MELZER Petr – ŠÍMA Aleš  (1,5-5,5)                                     Tato šachovnice byla jediná, která nám nepřinesla body. Po té co p. Melzrovi zazvonil mobil, rozhodl se soupeř pokračovat v zápase a porazit p. Melzera raději na šachovnici. Což se mu i povedlo.

8.šachovnice: Melzer Patrik – WARMUŽ Jiří  (2-6)                                       Patrik zkušeně zremizoval partii, když přešel do pěšcovky, kde soupeř neměl klíčová pole. Připsal nám tak dálší půl bodík.

   V soutěži jsme uhráli 13 bodů a jsme na 5. místě před s bodovým náskokem před Slavojem Český Těšín. Závěrem chci všem hráčům poděkovat za předvedené výkony.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události