Nezařazené

Mostecká věž 2010

26. 6. 2010 se konal již 9. ročník turnaje Mostecká věž. Z našeho oddílu se turnaje účastnilo 6 hráčů. Turnaj měl velice dobrou kvalitu. Jeden velmistr, dva mezinárodní mistři a sedm fide mistrů. Ještě 32. nasazený měl elo přes 2000 bodů. Jak se, ale dařilo našim hráčům?

26. 6. 2010 se konal již 9. ročník turnaje Mostecká věž. Z našeho oddílu se turnaje účastnilo 6 hráčů. Turnaj měl velice dobrou kvalitu. Jeden velmistr, dva mezinárodní mistři a sedm fide mistrů. Ještě 32. nasazený měl elo přes 2000 bodů. Jak se, ale dařilo našim hráčům?

Nejvýše nasazeným (podle fide ela) byl z našich hráčů Dušan Omasta, který se svými 3,5 body ale spokojený zřejmě nebyl a skončil na 60. příčce.
Patrik Melzer, který byl nasazen místo pod Dušanem, uhrál 50 % a v podstatě prohrával se silnějšími a porážel elově slabší hráče (což je taky někdy dost obtížné).  Patrik si svou hrou vybojoval 3. místo v kategorii do 15. let.
Co se týče mojí hry, skončil jsem s 5 body a se svou hrou jsem byl i přes ne nějak oslnivý bodový příděl nadmíru spokojený. Nebojím se dokonce říci, že jsem odehrál svůj nejlepší rapid v životě. Z devíti partií jsem v žádné partii nebyl soupeři jednoznačně poražen a prohrál jsem si většinu z partií vlastními chybami, skoro po celou dobu jsem se pohyboval se soupeři, kteří byli ratingově silněší a dokázal jsem je porážet. Za nejpoveděnější partii bych však označil partii z 1. kola s FM Sobkem, kterou jsem měl vyhranou díky lepší znalosti zahájení, v časovce jsem však nenašel vítězné pokračování a prohrál (viz. diagram).
Petr Melzer uhrál 4 body, povětšinou s elově slabšími hráči.
Sandra Valenčíková uhrála 4 body a v kategorii hráčů do 15. let skončila 6., což mě velice příjemně překvapilo a v kategorii neelistů skončila na oceněném 4. místě.
Tomáš Hrubý odehrál ne příliš povedený turnaj a skončil na jednom bodě, když z turnaje odstoupil po 5. kole.
  

pozice po 17. tahu černého z partie Valenčík Jozef – Sobek Jaroslav
přišlo stále ještě teoretické 18. Jxf6! – Sxf6, c4!
Získal jsem za obětovanou figuru útok, bohužel partie byla hrána v rapidu a nezapamatoval jsem si celý její průběh. Velice jsem byl překvapen, že jsem byl v této variantě teoreticky více znalý než FM Sobek (2303).
 
Přehled výsledků hráčů Tj Slovan Havířov:
Jozef Valenčík, 5 bodů, 30. místo, 5. místo do 2000 elo
Patrik Melzer, 4,5 bodů, 41. místo, 3. místo do 15. let
Petr Melzer, 4 body, 54. místo
Sandra Valenčíková, 4 body, 56. místo, 4. místo hráčů bez ela
Dušan Omasta 3,5 bodů, 60. místo
Tomáš Hrubý, 1 bod, odstoupení po 5. kole
 
Jedinou kaňkou na letošním ročníku byl trošku neprofesionální rozhodčí, který s každým svým rozhodnutím utíkal za další osobou pro radu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události