Nezařazené

Áčko padlo v Ostravě

Boje o záchranu ve druhé lize také letos slibují zajímavou podívanou. Bohužel, také letos je v nich namočeno naše áčko, které v sedmém kole jelo do Ostravy, kde se utkalo s béčkem extraligového Labortechu Ostrava. (…)

Boje o záchranu ve druhé lize také letos slibují zajímavou podívanou. Bohužel, také letos je v nich namočeno naše áčko, které v sedmém kole jelo do Ostravy, kde se utkalo s béčkem extraligového Labortechu Ostrava. (…)

V zápase měl soupeř elovou převahu na čtvrté až šesté šachovnici a tak byl považován za mírného favorita. Utkání začalo korektními remízami na první a páté šachovnici, když pan Pacl dokázal eliminovat soupeře, který měl o stopadesát elo bodů více a Vlastík Neděla na první černými remizoval s naším bývalým hráčem Mirkem Jaworskim a my tak mohli být se stavem 1:1 spokojeni. Třetí remízou skončil polský souboj na druhé šachovnici, vítěz Karviná Open 2014 Mroziak nevyzrál na našeho Obrusnika.

Poté to však se zápasem šlo z kopce. Já jsem na osmé šachovnici zvolil špatný plán, výsledkem čehož byl pěšec méně a děsivá pozice. Petr Beran se dostal do časovky, ze které vylezl chudší o dva pěšce, naději mu dávaly jen hrozby věčného šachu a k tomu všemu přišly dvě porážky na páté a šesté desce. Aleš Kubeczka se bránil proti Jardovi Kaňokovi, což je opět náš bývalý hráč, úspěšně vcelku dlouho, stačilo však jediné zaváhání a soupeř si již šanci nenechat utéct. Na šesté šachovnici stál po celou dobu Martin aktivně, soupeřovu časovku rázem dohnal a nakonec sám s nedostatkem času chyboval a Labortech se tak dostal do hrozivého vedení 3,5:1,5.

Za tohoto stavu jsem v pozici bez pěšce a bez jakékoliv aktivní hry musel odmítnout remízu, ale toto odmítnutí dělbu bodů pouze odsunulo. Soupeř nehledal s pěšcem více cestu k výhře a vzhledem k zápasovému stavu se spokojil s remízou, která v koncovce nestejných střelců bez pěšce již odmítnout nešla.  Velmi pěkně zahrál Pavel Zabystrzan, který měl celý bod na dosah ruky, ale soupeř se vysmekl a vše skončilo remízou. Již za rozhodnutého stavu dokázal Petr udržet na první pohled beznadějnou koncovku a celý zápas tak skončil vítězstvím Labortechu 5:3. Áčko Labortechu navíc ve stejný den remizovalo v Praze s Novým Borem 4:4 a tak mohou v Ostravě považovat neděli za velmi úspěšnou.


Hrací místnost naprosto vyhovovala, škoda jen výsledku. (autor fotografie: Petr Beran)

Nedařilo se navíc ani našemu béčku v krajské soutěži, naše rezerva prohrála s Bohumínem 2:6.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události