Nezařazené

Druhá liga (skoro) zachráněna!

Zápasy mezi Slovanem a Dobrou jsou ve 2. lize vždy velmi vyrovnané a nejinak tomu bylo v letošní sezóně. V 10. kole soutěže potřebovala Dobrá za každou cenu zvítězit, to se jí nakonec nepovedlo a jak se později ukázalo Slovanu, to zajistilo (téměř) jistou záchranu. (…)

Zápasy mezi Slovanem a Dobrou jsou ve 2. lize vždy velmi vyrovnané a nejinak tomu bylo v letošní sezóně. V 10. kole soutěže potřebovala Dobrá za každou cenu zvítězit, to se jí nakonec nepovedlo a jak se později ukázalo Slovanu, to zajistilo (téměř) jistou záchranu. (…)

Do herny jsem přišel krátce před devátou hodinou a už před budovou jsem potkal předsedu. Oba jsme se chystali omrknout začátek utkání béčka, které v krajské soutěži hostilo Frýdek-Místek (celkový výsledek 2,5:5,5 pro F-M). Asi v 9:15 se předseda rozhodl kontaktovat Martina Hrička a pro jistotu jej vzbudit. Den předem Martin všechny ujišťoval, že dorazí, ale nakonec se jej podařilo vzbudit až v 9:50 – už už to vypadalo, že si premiéru ve 2. lize užije Adolf Wertheim, no nakonec Martin dorazil. Zde patří dík Pavlu Zabystrzanovi, který pro něj zajel a oba tak do herny dorazili s cca 10 minutovým zpožděním.

První změnou skóre v utkání byla podepsána remíza na druhé šachovnici. Michal Obrusnik na tom nebyl zdravotně nejlépe a po nabídce remízy od soupeře ji po konzultaci s kapitánem vzal. Poté se do pozice zamotal Martin, dle analýzy u piva to vypadalo, že hlavní chybou bylo f4 a ani manévr Sh2 – Sd6 opticky také nevypadal nic moc. Martin nakonec musel sklonit krále po materiálních ztrátách. O moc lépe se nevedlo ani mně. Soupeře jsem vcelku pohodlně přehrál v zahájení a z draka získal rychle mini výhodu černými. Stačilo však pár neopatrných tahů a rázem jsem se dostal do těžké pozice. Ta šla bránit mnohem lépe, no nestalo se a Dobrá tak rázem vedla 0,5:2,5. Na sedmičce krátce poté podepsal remízu i Ruda Kaminský, který velmi nebezpečného soupeře k ničemu nepustil – škoda jen manévru Dc1 – Da1 – Dc1, který Ruda po partii ihned kritizoval.

Prohráváme tedy 1:3 a nevypadá to vůbec dobře. Jenže se závěrem sezóny se rozehrává Aleš Kubeczka, ten dnes svého soupeře přehrál a zcela zaslouženě si došel pro svou první vítěznou partii v letošní sezóně. O pár minut později srovnává Pavel Zabystrzan, který po přechodu do střední hry uzmul dva pěšce a trpělivou obranou je dovedl až k vítězství. Rázem byl stav 3:3 a vše otevřené.

Václav Pacl se pustil do útoku na královském křídle, ale soupeř stačil na opačné straně šachovnice spustit protihru, která mu zajistila materiální výhodu a nakonec již i vyhranou pozici. Těsně před koncem této partie však Vlastík Neděla poráží Josefa Lyse a utkání Slovanu s Dobrou tak končí remízou 4:4.

Náš soupeř touto remízou ztratil možnost se zachránit a my k jistotě potřebovali remízu Orlové s Mosty u Jablunkova. Po hodině pivních analýz dostáváme sms zprávu s informací, že Orlová opravdu s Mosty remizovala a nám tak stačí uhrát v příštím kole půl bod ve skóre, případně nesmí Mosty zvítězit s Dobrou 8:0. To už je ale opravdu pouze teorie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události