Nezařazené

Memoriál Vratislava Hory 2015 – 3. místo mladších žáků

V sobotu 16. května vyrazila sedmičlenná výprava hráčů do Starého Města, kde se konal Memoriál Vratislava Hory. Turnaj se hrál na 9 kol tempem 2×20 minut a následně se na konci turnaje sečetly výsledky jednotlivých hráčů a vytvořilo se také pořadí družstev. Hrál se jeden společný turnaj, následně byly vytvořeny dvě kategorie do 18 a do 12 let.

V sobotu 16. května vyrazila sedmičlenná výprava hráčů do Starého Města, kde se konal Memoriál Vratislava Hory. Turnaj se hrál na 9 kol tempem 2×20 minut a následně se na konci turnaje sečetly výsledky jednotlivých hráčů a vytvořilo se také pořadí družstev. Hrál se jeden společný turnaj, následně byly vytvořeny dvě kategorie do 18 a do 12 let.


Hodnocení hráčů:

Adam Neděla, 5.5 bodů, 22. místo (4. místo v kategorii do 12 let)
Adam slabší soupeře s přehledem porážel a s těmi elově silnějšími (na které však dle mého názoru už má) hrál otevřené partie, které mohly klidně skončit opačným výsledkem. Nejvíce mrzí partie z 5. kola, kdy měl Adam figuru navíc, ale nenašel klíčový tah, po kterém by okamžitě vítězil, místo toho se dostal do potíží s volnými pěšci soupeře, za které musel ve finále odevzdat věž. Závěrečným 2/2 jej katapultovalo na celkové 4. místo v kategorii do 12 let (přičemž Adam stále patří do desítek) – takže celkově spokojenost.

Nezval Jiří, 5 bodů, 33. místo
Jirka hraje pozorně, rozhodně nehraje zbrkle či rychle – nicméně si myslím, že o bod více určitě získat mohl. Po tomto bodu sahal v posledním kole, kdy odehrál jednu z nejdelších partií kola, ale nakonec jej soupeř s posledními vteřinami umatoval. Naopak partie ze druhého kola s celkově druhým hráčem pořadí byla hodně nepovedená (v podstatě prohraná po 3. tahu! – e4-e5, Sc4-Jf6, d4-d6).

Nezval Filip, 5 bodů, 34. místo
Filda skončil hned za Jirkou, nicméně na pět bodů se dostal až výhrami v posledních dvou kolech, přičemž v tom posledním měl kvalitu méně, ale nakonec soupeře obral. Byla na něm vidět velká motivace zabojovat za co nejlepší výsledek družstva, to nakonec pět bodů splnilo – rezervy tam však byly a Filip to určitě ví. Mám pocit, že u Filipa je vidět za poslední rok výrazný skok dopředu, hlavně co se týče hospodaření s časem, stále je však na čem pracovat.

Korbel Richard, 4.5 bodů, 37. místo
Sice získal méně bodů než ostatní kluci jeho úrovně, ale na druhou stranu měl přece jen silnější soupeře, když se od začátku držel na solidních šachovnicích. V posledním kole jej los posadil proti Adamovi a Ríša po porážce klesl výrazně níže. Minimálně 5 bodů by mu slušelo, ale celkově Ríša nezklamal.

Nezval Petr, 4 body, 51. místo
Dle mého názoru společně s Adamem největší talent. Je vidět, že šachy mají kluci v rodině a tak se Petr má od koho učit. Ještě bude tento rok v kategorii do 10 let a tak má velkou šanci podívat se na Mistrovství České republiky, chce to však ještě zapracovat na zbytečných chybách, které mu odvádí body pryč. V posledních dvou kolech měl soupeře z vlastního týmu, což nám zřejmě uškodilo i v konečném pořadí týmů, kde bychom možná byly schopni uhrát o nějaký bod navíc.  Vyhrál důležitou partii se soupeřem z Orlové, nicméně věřím, že mohl mít minimálně o bod více. Chce to nepolevit a výsledky určitě příjdou.

Majerčík Saša, 3.5 bodů, 57. místo
Saša mě příjemně překvapil, 3.5 bodů jsem od něj nečekal, ale Saša ukázal, že proti šachistům, kteří začínají je schopen trestat jejich chyby a odebírat materiál. Chce to ještě zklidnit ruku a nerozhazovat soupeřům figurky, ale to by mohlo časem přijít.

Zámostný Honza, 3.5 bodů, 59. místo
Dostal se na 3.5 bodů už po sedmém kole, v posledních dvou však odešel od šachovnice poražen. Honza by potřeboval zpomalit, u šachovnice je až příliš divoký a to vede ke zbytečným chybám. První tah, který ho napadne, okamžitě zahraje, což proti slabším soupeřům stačí, ale u těch silnějších to většinou končí karambolem. Celkově však uhrál slušných 3.5 bodů a pomohl družstvu k celkovému třetímu místu.
 
V celkovém pořadí týmů do 12 let náš tým mladších žáků (Neděla, Nezval F., Nezval P., Zámostný) skončil na 3. místě, když měl stejně bodů jako druhá Orlová, nicméně jejich výše postavený hráč v celkovém pořadí určil stříbro Orlové. Hráči tohoto týmu dostali cenu, medaili, diplom společně s pohárem bude vystaven v naší herně.
 
Všem hráčům bych chtěl poděkovat za reprezentaci šachového oddílu, za skoro bezproblémové chování (běhání po schodech se mi nelíbilo, že kluci :)). Celkově však turnaj musím hodnotit kladně. V neposlední řadě děkuji také rodičům Nezvalovým, kteří zajistili odvoz druhým autem. Na dalších společných turnajích se budu opět těšit.
 
Článek pořadatele s fotkami: http://sachysm.cz/?q=node/114
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události