Nezařazené

Mistrovství Moravy a Slezska hodnotí Vlastimil Neděla

O výsledcích na Mistrovství Moravy a Slezska jsme již informovali, nyní přichází na řadu komentář přímého účastníka, trenéra Vlastíka Neděly (…)

O výsledcích na Mistrovství Moravy a Slezska jsme již informovali, nyní přichází na řadu komentář přímého účastníka, trenéra Vlastíka Neděly (…)

Co se týká organizace, vše v pořádku, velký dík patří paní Havlíčkové za pomoc a mimo šachové aktivity s dětmi. Naštěstí jediným úrazem byl Péťův fotbalový pád a odřený obličej, to ale brzy zmizí.

Ohledně šachu:

Jednoznačně nejlépe v kategorii do 10 let zahrál Petr –  6b, kdy mu postup unikl kvůli horšímu pomocnému hodnocení. Bohužel v posledním kole dostal nasazenou jedničku, a i když stál dobře, tak později nastavil pěšce a posléze prohrál. Ale je třeba zmínit, že i v dalších 2 partiích, které prohrál, stál také velmi dobře. Ještě to chce zklidnit a více přemýšlet. Nicméně nasazený byl 20. a skončil 10.

Adam uhrál ve dvanáctkách 5 bodů, ale měl značné rezervy. Když vzal remízu s pěšcem více a v další partii s pěšcem více prohraje, tak nemůže pomýšlet na postup. Jirka Havlíček ve stejné kategorii uhrál 4,5b – je to rozený optimista a kdyby nerozdal asi 2b zbytečnými chybami, bylo by to fajn. Ale je mi jasné, že nakonec byl s 50% spokojen. Musím tu ale zmínit, že 12 byla letos extrémně těžká, což dokazuje i fakt, že orlovský Filip Neumann skončil na 1. nepostupovém místě. 

Ve 14 jsme měli Filipa a Ríšu:

Filip na začátku hrál dost! rychle – uhrál 4b, ale skončil přibližně stejně, jak byl nasazen. Kdyby hrál vše jako poslední partii, mohlo to být mnohem lepší. Ríša měl 4,5 bodů, skončil o něco lépe, než byl nasazen, ale byly tam školácké chyby a ztráta bodíků. Ríša to okomentoval, že si musí koupit silnější brýle.

A zbyl nám Jirka Nezval, který byl v 16, tam už je to opravdu silné, uhrál 3b a také rozdával. I když třeba hned v 1. partii s favorizovanou Lídou Kopcovou tam měl remízu, ale nezvládnul to. Každopádně ho musím pochválit za útočnou partii, kdy obětoval věž a soupeře matil, nicméně nenašel správné pokračování (u rozboru to bylo jasně na výhru) a partii pouze půlil. A když prohrál ještě jednu vyhranou, pak body chybí, ale aspoň využíval čas.

Takže na závěr to shrnu, je třeba stále pracovat a sbírat zkušenosti. Snad to za rok bude lepší. Přikládáme jednu fotografii, ostatní jsou vloženy do fotogalerie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události