Nezařazené

Bod dobrý aneb Slovan proti Labortechu B, píše Aleš Kubeczka

Nebudu přestírat, že se jedná o zápasový report, mnoho informací jsem totiž tentokrát neposbíral. Ze zápasu 2. ligy proti Labortechu B tedy nabízím jen pár střípků. Z mého pohledu byla remíza zasloužená, ke konci měli blíže ke třem bodům soupeři.

Nebudu přestírat, že se jedná o zápasový report, mnoho informací jsem totiž tentokrát neposbíral. Ze zápasu 2. ligy proti Labortechu B tedy nabízím jen pár střípků. Z mého pohledu byla remíza zasloužená, ke konci měli blíže ke třem bodům soupeři.

První výsledek se zrodil na první šachovnici, kdy Vlasta Neděla černými rychle remizoval. Po partii si dělal legraci, že se po sobotním turnaji mládeže nechtěl pouštět do větších akcí. Druhou desku hájil Pavel Zabystrzan. Zahlédl jsem v zahájení jeho zajímavý postup (odskok Jc6) a věřil jsem, že to Pavel zkusí na výhru. Stalo se.

Na třetí šachovnici se při nemoci Mirka Jaworského posunul Václav Pacl. Měl nabídku remízy, vzhledem ke stavu zápasu a na pokyn kapitána odmítl. Pak bohužel přehlédl soupeřův tah i svou možnost obrany a vzdal se v hratelné pozici. Druhou nejdelší partii dne tahal na čtvrté šachovnici Rudolf Mesiarik. S totálně zablokovanou pozicí moc dělat nešlo, výsledkem tedy spravedlivá remíza. Sečteno a podtrženo, na prvních 4 deskách skončil minizápas 2:2.

Na páté desce černými figurami prohrál Rudolf Kaminský. Jak, to jsem bohužel neviděl. Vím alespoň s kým: bývalý spoluhráč Jarda Kaňok má na nás nějakou žízeň, loni porazil mě … Šestou desku hájil Martin Sieber. Soupeř v rovné pozici nabídl remis. Martin to zkoušel dál a trápil se. Koncovku s pěšcem méně se mu ale podařilo udržet.

Na sedmé desce jsem černými sezobl pěšáka, za kterého mohl mít soupeř nepříjemnou iniciativu. V pozici poměrně náročné na propočet variant se ale nezorientoval úplně správně, ztratil druhého pěšce a brzy i partii. Osmou šachovnici hájil Petr Beran. V poslední partii zápasu ho čekal nelehký úkol: na dvou minutách udržet koncovku s pěšcem méně. Zvládl to výborně a potvrdil svou oblíbenou hlášku, že všechny věžovky jsou remis. Jelikož jsme také na zadních deskách jednou vyhráli a dvakrát remizovali, je výsledkem zápasu remíza.

Osmé kolo druhé ligy se hraje 21. února a přinese havířovské derby. Zápas s Baníkem bude okořeněn tím, že se jedná o souboj druhého a třetího týmu tabulky. Máme se nač těšit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události