Nezařazené

Extaliga dorostu 2008/2009 1- 4. kolo

Zpravodaj: 

Cesta, ubytování, mimo zápasové aktivity: 

Zpravodaj: 

Cesta, ubytování, mimo zápasové aktivity: 
4. 10. jsme se z Havířova vydali na první čtyři kola extraligy dorostu. Příjemně natěšení na premiéru v nejvyšší ligové soutěži dorostu odjíždíme s tím, že chceme 9 bodů z 12 možných. Cesta plyne rychle a co nevidět jsme se ocitli ve Vyškově. Příjemný hotel, který nabízel všechen luxus (televize, jídelna, nonstop otevřené občerstvení, stolní fotbálky, jenom bezdrátovou síť jsem na pokoji nechytal) Před každým kolem jsme si mohli zajít na přípravu k p. Tallovi nebo někteří byli za mnou aby zjistili aspoň jaké zahájení soupeř hraje. Většina těchto služeb využila a přistupovala k partiím velice zodpovědně. 
 

1. kolo Boršice-Havířov (3,5:2,5)
Tohle měl být hned na úvod zápas velice vyrovnaný zápas což se i potvrdilo i když jsme si zasloužili prohrát více než o jednu půlku. V prvních dvou kolech (sobota) jsme nastoupili v sestavě (Hričko, Pilch, Valenčík, Slívová, Pavlíček, Urgácsová). Prohráli jsme tedy smolně 2,5:3,5 kdy body uhrál Martin Hričko remizou s Volčíkem(1960), Roman Pilch výhrou nad Gabrielem(2000), Jozef Valenčík remízou nad Náplavou(1968) a Tomáš Pavlíček remízou s Tomasu(1272). Prohra teda hodně bolí protože jsme chtěli vyhrát i když jsme si spíše zasloužili prohrát tak 4,5:1,5. Tak jsme se museli po obědě připravit na Lokomotivu Brno.
 

2. kolo Havířov-Lokomotiva Brno (2,5:3,5)
V tomto zápase jsme byli outsideři a prohrát jsme si opět zasloužili víc než o půl bodu. Na první desce Vojta Plát(2402) porazil Martina Hrička, Roman opět přehrál svého soupeře Svobodu(1984). Na třetí desce jsem porazil Hoška(1843) dále však spodek nějak nezabral a jedinou půlku tam uhrál Tomáš Pavlíček s Jirkou Musilem(1866). Konečná prohra opět těsná no, ale tak šachy jsou kruté dost často. 
Po prvním dni tedy může být spokojený jenom pokoj 215(Valenčík-Pilch) 3,5 bodů ze 4 možných, ale stejně svítí u názvu týmu proklatá nula. Snad to bude v neděli lepší jsme si říkali. A taky, že bylo.
 

3. kolo Havl. Brod-Havířov (1:5)
3. kolo po noci v hotelu bývá velice ošidné, ale chci poděkovat všem hráčům našeho oddílu, že dodrželi poctivě večerku a zalehli včas. Na nedělní zápasy jsme nastupovali v pozměněné sestavě (Hričko, Pilch, Valenčík, Slívová, Týn, Pavlíček). Sestava ukázala svou sílu a vyhrála celkem 
hladce i když to místy vypadalo na opět těsnou prohru. Své partie vyhráli všichni až na Martina Hrička, který měl na první desce vážně těžkou úlohu. 
 

4. kolo Havířov-Bedřichov (5:1)
Tento zápas začal stupidní prohrou (mou, mat v osmém tahu se fakt nevidí jen tak, no slepota umí divy), ale chci poděkovat celému družstvu, že zabojovali a tři body pro nás vyhráli. Všichni mákli i když jsme opět málem přišli o nervy teda hlavně já tím jak jsem jim zavařil. Konečná výhra 5:1 vypadá opravdu hezky. 
 

Zhodnocení: 
50% bodů sice nenaplnilo očekávání, ale šance na postup do finálové skupiny stále žije a tím i vyhnutí se baráži. Na kompletní zhodnocení má právo leda trenér a vedoucí výpravy takže to nechávám na ně.
1. šachovnice: Martin Hričko 1,5/4
2. šachovnice: Roman Pilch 4/4 paráda
3. šachovnice: Jozef Valenčík 2,5/4
4. šachovnice: Veronika Slívová 2/4
5. šachovnice: Marek Týn 2/2(hrál v neděli)
6. šachovnice: Tomáš Pavliček 3/4 (v sobotu 5. šachovnice)
7. šachovnice: Sára Urgácsová 0/2 (hrála v sobotu)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události