Nezařazené

Okresní přebor, Slavia Orlová „D“ – Tj Slovan Havířov „C“

Okresní přebor 2008/2009
Slavia Orlová "D" – Tj Slovan Havířov "C"
 

 

Okresní přebor 2008/2009
Slavia Orlová "D" – Tj Slovan Havířov "C"
 

 

Přetěžký úkol čekal na hráče našeho céčka v nedělním utkání okresního přeboru. Zajížděli jsme jako poslední tým tabulky na šachovnice Slavie Orlové, které patřila průběžná čtvrtá příčka.
Zápas se však vyvíjel až příliš vyrovnaně, možná bychom mohli být i s případnou remízou nespokojeni, no nakonec všechno skončilo úplně jinak .

Po hodině hry, kdy se některé partie dostávaly teprve ze zahájení, prohrál svou pozici Gustav Eichler s orlovským Krůlem. Na 4. šachovnici jsem se svým soupeřem odtahal zahájení (doma připraveno snad až do 17. tahu), poté však soupeř přehlídl taktickou možnost s obětí pěšce a po mém zisku figury se soupeř vzdal. Stav byl tedy srovnán a na dalších šachovnicích to vypadalo velmi nadějně. Když Lukino Glemba v "šílené" partii s Luczykem získal rozhodující výhodu a partií dotáhl do vítězného konce vypadalo to, že bychom favoritovi mohli vzít body. Na 6. desce Adolf Wertheim po vyčerpání všech možných šancí nakonec teda souhlasil s remízou ve své koncovce a my vedli 1,5:2,5. Poté však prohrál Patrik Koběrský, který se však za partii opravdu stydět nemusí, škoda sedět proti němu někdo jiný z partie by měl určitě nějaký ten půlbodík. Hned vzápětí prohrál na 8. šachovnici Jarda Němec a už to vypadalo velmi špatně, ale to co se stalo v časovce na první desce vše opět zvrátilo, když měl Roman Červenka rychlejší a přesnější ruku než jeho soupeř a dokázal vyhrát! V tomto momentu jsem odcházel s tím, že Dušan Omasta má koncovku, která je remis a my remizujeme i celý zápas. No bohužel Dušan prohrál a my taky (4,5:3,5), smolná prohra opět o půl bodu tak snad příště.

 

 

 

Jozef Valenčík

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události