Nezařazené

Okresní přebor JAKL Karviná „C“- TJ Slovan Havířov „B“

Okresní přebor 2008/2009

Jakl Karviná "C" – Tj Slovan Havířov "B"

Okresní přebor 2008/2009

Jakl Karviná "C" – Tj Slovan Havířov "B"

V neděli 30.listopadu hrálo naše béčko proti Jaklu Karviné "C". Zápas se prvně vyvíjel lépe pro soupeře, potom se nám podařilo srovnat, ale nakonec nám k celkové remíze scházel půlbod.

Nejprve se dohrálo na 1.šachovnici SOBEK Martin – MICHALÍK Antonín. Hrála se sicilka (nejspíše drak), ale p. Michalík přehlédl krytí pole H5 a partii prohrál. (1-0)

5.šachovnice KOLZA Jaroslav – MELZER Petr hrála se skandinávka a partie skončila bohužel také výhrou soupeře. (2-0)

Naštěstí v zápětí snížil náskok soupeřů výsledek na 7.šachovnici, kde vybojoval bod bílý HUDEČEK Jaroslav – OLEŠAN Ervin. (2-1)

4.šachovnice HUBERT Filip – PAVLÍČEK Tomáš, Tomáš hrál proti španělce a v remizové koncovce hru ukončili. (2,5-1,5).

Na šesté šachovnici efektivně vyhrál SZUMILO Štefan, když dal svému soupeři BUGLOVI Miroslavovi mat pěšcem. (2,5-2,5)

8.šachovnice LAZENDHOFER Zdeněk – VALENČÍK Michal, Michal měl docela slušnou naději na bod, ale podcenil soupeřového volného pěšce. Soupeř si postavil dámu, Michal za ni dal svého střelce a partii prohrál. (3,5 -2,5)

Poslední dvě partie se dohrály přibližně ve stejnou dobu, na 3.šachovnici MRÁZEK Roman – STZADALA  Alfréd se v koncovce dohodli na remíze. Sice p. STRZADALA  měl na jednom křídle dva pěšce na jednoho,  ale pěšci byli zablokovaní a pozice byla celkově remízová.  (4-3) SLÍVOVÁ Veronika hrála na 2. šachiovnici s BRODOU Michalem špalnělku, Veronika pustila centrum a v trochu horší věžovce přijala remiz. (4,5-3,5)

Utkání skončilo tedy stavem 4,5:3,5.  Škoda, že nám zase scházel krůček k alespoň remizovému výsledku. Snad se nám další zápas podaří dovést do vítězného konce.

 

Slívová Veronika  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události