Nezařazené

Zhodnocení sezony 2008/2009

I když trošku pozdě, ale přece jenom jsem se rozhodl zhodnotit uplynulou sezonu 2008/2009. Naše družstva splnila všechny předem stanovené cíle.

I když trošku pozdě, ale přece jenom jsem se rozhodl zhodnotit uplynulou sezonu 2008/2009. Naše družstva splnila všechny předem stanovené cíle.

 
Družstvo D vstupovalo s jediným cílem a to získat co nejvíce zkušeností a prostřídat co nejvíc hráčů. Bohužel se stalo, že ke třem utkáním nenastoupilo kompletní. Nejúspěšnějším hráčem se stal Tomáš Pavlíček (75%). Celkově družstvo působilo i přes své mládí vyrovnaným dojmem. Velké díky patří kapitánovi Petru Melzerovi, který se o družstvo postaral perfektně.
 
Družstvo C v okresním přeboru přes veškerou snahu nebylo schopno se zachránit a tak byly povolány posily z Polska, které týmu prospěli jak bodově, tak i tím, že se jednotlivý hráči posunuli o dvě šachovnice níže. Největší procentuální úspěšnost měl Jozef Valenčík (83,7%). Největším přídělem však k záchraně přispěl M. Matusiak hájící první šachovnici v jarní části sezony.
 
Družstvo B se zachránilo v podstatě již po prvním utkání, kdy porazilo ‚céčko‘. Svými výkony opravdu překvapilo, hlavně Štefan Szumilo, který se rozehrál, na jaře k parádním výkonům a Patrik Melzer svůj manšaft opravdu podrželi v těch nejdůležitějších okamžicích. Družstvo bylo sestaveno z dravého mládí na prvních a posledních šachovnicích a zkušeného středu. Tato kombinace přinesla zasloužené ovoce.
 
Družstvo A celou dobu bojovalo s jednoduchým problémem a to porážkami o půl bodu. Téměř každý z týmu jednou rozhodl o těsné prohře manšaftu. Nakonec se záchrana ukázala jako jasnou záležitostí, do příští sezony to chce zkvalitnit jednu až dvě šachovnice a zápasy bychom mohli začít těsně vyhrávat. Největší procentuální výsledek měl IM Vladimír Talla (80%), který z pěti utkání, která odehrál, uhrál čtyři body.
 
Družstvo v extralize dorostu se štěstím udrželo svoji extraligovou příslušnost i pro příští rok.
Po celou dobu dokazoval nejlepší výsledky Roman Pilch (host z Třince), který ukázal to, co mládeži na Slovanu ještě chybí a to schopnost porážet elově silnější soupeře.
 
Rád bych požádal kapitány družstev nebo členy týmu o případné vyjádření k tomuto krátkému zhodnocení sezony a přidání postřehů ze sezony.
 
 
                                                                                                                                                                 Jozef Valenčík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události