Nezařazené

Slovan Havířov ‚A‘ – Slavia Orlová ‚D‘, Krajská soutěž ‚B‘

3. kolo Krajská soutěž ‚B‘

Slovan Havířov ‚A‘ – Slavia Orlová ‚D‘
Třetí kolo krajské soutěže nám do cesty postavilo relativně slabšího soupeře, navíc naše družstvo bylo výrazně oslabeno až na 4. šachovnici. Jak to tak bývá i tento zápas přinesl mnoho zajimavého.

3. kolo Krajská soutěž ‚B‘

Slovan Havířov ‚A‘ – Slavia Orlová ‚D‘
Třetí kolo krajské soutěže nám do cesty postavilo relativně slabšího soupeře, navíc naše družstvo bylo výrazně oslabeno až na 4. šachovnici. Jak to tak bývá i tento zápas přinesl mnoho zajimavého.

 
1. šachovnice IM Talla – Kuboš 1:0
Partii jsem příliš neměl čas sledovat, jenom vím, že se hrála varianta sicilské obrany (e4-c5,Jf3-Jc6,d4-ed,Jd4-e5 s 8. Dc7) variantu jsem viděl poprvé na tréninku asi před čtvrt rokem a byl jsem přesvědčen, že naše jednička v ní bude mít větší znalosti, což se projevilo převážně na spotřebovaném čase. Bílý postupně soupeře přehrál a přidal bod za rozhodnutého stavu.
 
2. šachovnice Novák Jiří sn. – FM Zabystrzan 1/2
Rychlá remíza, kterou jsem tak nějak před zápasem očekával.
 
3. šachovnice Kaminský – Tchuř 0:1
O partii toho příliš nevím, jenom že se soupeři povedlo prorazit na královském křídle a i když v pozici bez dam, náš hráč nedokázal zabránit matu. Dohrávalo se za rozhodnutého stavu.
 
4. šachovnice Szmek – Langner Jakub 0:1
Když jsem v pátek dostal potvrzení, že Kuba nastoupí, byl jsem velice rád, první zápas za Slovan Havířov v dospělé kategorii zvládl na výbornou a připsal si po zisku kvality bod.
 
5. šachovnice Valenčík Jozef – Novák Jiří jn. 1:0
Jirka nehrál to, co hrává obvykle (e4-e5,Jf3-Jc6,Sc4-Sc5), ale zahrál 3…Jf6, bral jsem to jakou psychologickou výhru, že jsem ho přinutil uhnout (ještě v sobotu v rapidu hrál 3…Sc5 a prohrál). Ve variantě, která se hrála má černý hlavně dva tahy, které by měl zahrát správně a v podstatě vyrovná, Jirka nezahrál ani jeden správně a tak jsem po nástupu f4-f5 postupně získal prostorovou převahu a po chybě soupeře nemohl odvrátit materiální ztráty.
 
6. šachovnice Kubošová Hana – Siwek ½
Zahájení se Hance povedlo a já měl strach o výsledek této partie, Tonda však eliminoval soupeřiny šance a závěrečnou koncovku, kde měl dvě věže proti dámě, měl o něco lepší, ale remízu přijal.
 
7. šachovnice Pavlíček – Kubošová Jana 1:0
Tomáš odehrál za áčko první zápas a jakoby to na něm bylo znát, Janka získala pěšce, pak se ale někde zamotala a Tomáš zapsal výhru.
 
8. šachovnice Nytra Petr – Červenka 0:1
Roman nějak spletl výměnnou španělskou a pořád vypadala koncovka, která rychle vznikla jako remis, Soupeř však chyboval a prohrál pěšcovku.
 
Pozn.
Bylo 8:55 a v herně mi chyběl jeden nominovaný hráč (Martin Hričko). Martin nedal vědět o pozdním příchodu a tak jsem asi 5 minut přemýšlel, zda ho napsat. Nakonec jsem se rozhodl, že z důvodu dostatku hráčů postavím Romana Červenku a evidentně jsem udělal dobře. Martin ani nenapsal, mobil nebral a do teď se neomluvil. Takové chování nebudu akceptovat, pokud nebudu v zoufalé situaci co se počtu hráčů týče Martina do A týmu nějakou dobu (dost možná celou sezonu) nebudu povolávat. Jestli má někdo něco proti mému rozhodnutí, nech se vyjádři pod článkem.
 
                                                                                             Jozef Valenčík, kapitán Tj Slovan Havířov ‚A‘
 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události