Nezařazené

Valná hromada šachového oddílu 2010

Dne 29. 12. 2010 proběhla v herně Tj Slovan Havířov Valná hromada šachového oddílu. V oficiální části se všichni zúčastnění seznámili s chodem klubu v minulém roce a plány do let dalších. Pro mě bylo největším překvapením, že se náš oddíl i tento rok přihlásí do konkurzu na pořádání Mistrovství Moravy a Slezska 2011, které jsme pořádali i letos. Po oficiální části následovalo pohoštění a poté blitz turnaj, kterého se zúčastnilo 12 hráčů.

Hrálo se systémem každý s každým na 5 minut. Turnaj měl dva suverény Petra Berana, který ale v průběhu ztratil o jednu půlku více než vítěz turnaje Marcel Řezníček. Zbytek turnaje byl odsouzen k boji o třetí místo, jak to vše dopadlo, se můžete podívat v přiložené tabulce. Na závěr jeden diagram z moji partie s Jardou Krupanským.

V této pozici v oboustranné časovce (asi 10 vteřin na obou stranách) přišlo
1. Ke2 s nabídkou remízy, kterou jsem chtěl okamžitě přijmout, na poslední chvíli jsem zahlédl Sb5