Nezařazené

Krajský přebor MKŠS, Slavoj Bruntál A – Slovan Havířov A

Slavoj Bruntál A – Slovan Havířov A 2:6

V 8:00 se objevuje před hernou Tj Slovan Havířov asi 5 hráčů céčka a já. Naše utkání sice začíná až v 10:00, ale Bruntál není za humny, tak je potřeba vyjet dříve. V 8:15 se celá výprava schází u benzínky (tam má sraz, snad jenom áčko) a vyráží pro další tři body.

Slavoj Bruntál A – Slovan Havířov A 2:6

V 8:00 se objevuje před hernou Tj Slovan Havířov asi 5 hráčů céčka a já. Naše utkání sice začíná až v 10:00, ale Bruntál není za humny, tak je potřeba vyjet dříve. V 8:15 se celá výprava schází u benzínky (tam má sraz, snad jenom áčko) a vyráží pro další tři body.

Cesta proběhla bez problémů a vcelku rychle v 9:45 vypisuji soupisku a cesta za druhou ligou může začít.
Soupeř je oslaben o prvního a třetího hráče základní sestavy, nám chybí pouze „Copperfield“ Marcel Řezníček a tak jsme favoritem.
Po hodině a půl vítězí Ruda Kaminský, kterému soupeř obětoval (ztratil – nevím neviděl jsem) pěšce a poté dokonce po 20 minutovém přemýšlení i figuru. Vedle mě na 7. šachovnici Aleš Kubeczka předvedl aktivní hru v zahájení a černými rychle vyrovnal a soupeř se začal víc a víc zamotávat, až to skončilo ziskem pěšce (pěšců) a vše to zakončil mat ve střední hře. Kuba Langner na 4. šachovnici v poslední době hraje opravdu přesvědčivě a taky dnes nedal soupeři sebemenší šanci. Zablokoval všechny jeho možnosti v carokannu a bez protihry se šachy hrát nedají. Postupem volných pěšců na dámském křídle Jakub výhodu realizoval a připsal další bod. Po chvilce na 2. šachovnici remizoval kapitán Petr Beran, když sice stál celou dobu o něco lépe, ale soupeř nic nevymyslel, o nic se nepokusil, ale hlavně nic nepokazil.
Stav 3,5:0,5 dával dobré předpoklady k bezproblémové výhře. Partie se začaly blížit do časovek a tam se může stát všechno, ale naše jednička IM Láďa Langner realizoval svoji převahu třech pěšců proti kvalitě, bohužel jsem kvůli časovce neviděl jak. Téměř ve stejnou chvíli bohužel na poslední šachovnici Karolína Langnerová v zápletkách střední hry zahrála zřejmě někde nepřesně a ztratila výhodu, kterou si vypracovala ze zahájení, výsledkem byla prohraná věžovka.
Zbývaly dvě partie, ale o osudu utkání již bylo rozhodnuto. soupeř vyzkoušel v časovce a snažil se pozici zamotat, zahrál však variantu, která vedla honem rychle k jeho záhubě. Po zahájení jsem dlouho vzpomínal, jak že se ta varianta vlastně hraje, na něco jsem si vzpomněl a výsledkem byla soupeřova slabinka a zisk dvojice střelců. Marcel Funiok se ještě snažil vykouzlit něco v rovné jezdcové koncovce, po chvíli však partii podepsal a remízou tedy upravil konečný stav na 2:6 pro Slovan.
Po návratů domů mi přišla smska od kapitána „Baník prohrál!“. V první chvíli jsem nevěděl, o co jde, ale honem rychle mi to došlo. ANO největší konkurent o druhé postupové místo do 2. ligy zaváhal a náš tým má tedy luxusní šestibodový náskok. Stačí tedy uhrát 6 bodů z 12 možných a příští rok se na Slovanu můžeme těšit na druhou ligu.
Úspěšnou neděli potvrdila i obě družstva v okresním přeboru. Když jak céčko, tak i déčko si připsalo vítězství a hodně se přiblížilo záchraně.

Jozef Valenčík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události