Nezařazené

Okresní přebor, Slovan Havířov C – ŠK Karviná C 6,5:1,5

Ve 2. Kole Okresního přeboru zasedl proti nám soupeř velice nepříjemný – ŠK Karviná C. Družstvo bylo nasazené jako číslo 3, tedy o jednu pozici za námi. Před sezonou se očekávalo, že tento zápas bude zápasem, který hodně napoví o postupových šancích obou družstev.

Ve 2. Kole Okresního přeboru zasedl proti nám soupeř velice nepříjemný – ŠK Karviná C. Družstvo bylo nasazené jako číslo 3, tedy o jednu pozici za námi. Před sezonou se očekávalo, že tento zápas bude zápasem, který hodně napoví o postupových šancích obou družstev.

Karviná však už v prvním zápase nestačila na Bohumín a doma prohrála 1,5:6,5. K nám přijela bez první desky Martina Sobka a v podstatě po celou dobu utkání neměla nárok. Zní to celkem sebevědomě, ale opravdu to tak bylo.
 
Jako první skončil zápas na první šachovnici velmistrovskou remízou, kde popravdě, ale Patrik už začínal bílými stát nějak divně. Poté první bod pro naše barvy připsal symbolicky kapitán Adolf Wertheim, když soupeře zmastil ve dvaceti tazích černými. Já jsem na druhé šachovnici získal po chybném soupeřově propočtu figuru a vypadalo to velmi nadějně, ALE to bych to nemohl být já, abych si to nezkomplikoval.
 
Další bod ale připsal Roman Červenka, který soupeři taktickým obratem sebral pěšce, poté hrozil dobrat kvalitu a soupeř raději odevzdal figuru a prohrál a na 7. desce hrající Štefan Szumilo, který se soupeřem neměl moc problémů. Ten se jenom bránil a pokrýval hrozby, což mu nedávalo moc šancí na úspěch. Patrik Koběrský se dohodl se soupeřem na remíze (partii jsem neviděl, takže víc nevím) a vítězství našeho týmu potvrdil Petr Beran, který obětoval soupeři figuru za 3 pěšce, poté dobral kvalitu a soupeř měl obrovské problémy. Hlavně zvedák g4 jeho pozici definitivně poslal do kytek.
 
Zbývaly dvě partie moje a Rudy. Já přes svou materiální výhodu jsem to zahrál jako idiot. Materiál jsem ztratil, přechod do věžové koncovky sice nebyl špatný, ale to bych musel vidět silné g4 s odřezáním krále, místo toho jsem docílil věžové koncovky bez pěšce, kterou se mi povedlo udržet, aspoň že moje kiksy nerozhodují o vítězství družstva. Ruda na 4. desce dotáhl věžovku s pěšcem více k výhře, i když jsem měl pocit, že v jeden moment byla na stole teoretická remíza. Uzavřel tím sumář utkání na konečných 6,5:1,5 pro nás. 

Na tomto místě bych ještě upravil výrok Tartakowera, který tvrdil: „Všechny věžovky jsou remíza!“
na: "Každá věžovka proti Petrovi je prohraná", kdo byl na pivním rozboru, tak ví o čem je řeč

Výsledek souběžně hraného utkání Baník Havířov D – Tj Slovan Havířov D 5:3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události