Nezařazené

2. liga F, Slovan Havířov – Sokol Dobrá 4:4

V utkání se dlouho neměnilo skóre a až po více než dvou hodinách se ukončila první partie – bohužel v náš neprospěch. Na třetí desce pan Pacl v materiálně lepší, ale stále velice náročné pozici, ve které byl pod tlakem soupeře, chyboval a tato chyba ho stála partii. A my tak nezačali velice dobře.

V utkání se dlouho neměnilo skóre a až po více než dvou hodinách se ukončila první partie – bohužel v náš neprospěch. Na třetí desce pan Pacl v materiálně lepší, ale stále velice náročné pozici, ve které byl pod tlakem soupeře, chyboval a tato chyba ho stála partii. A my tak nezačali velice dobře.

Na sedmičce mi soupeř obětoval v teoretické variantě francouzské figuru za 3 pěšce, což jsem ještě znal, ale poté jsem se dostal do pozice, ve které jsem se moc snažil nalézt přesné pořadí tahů, což mě stálo moc času (45 přemýšlet nad jedním tahem je přece jenom příliš) a tento čas mi poté chyběl v závěru partie, ve které jsem se dopustil nepřesnosti, po které jsem se rozhodl pro opakování tahů, kterému se soupeř již nemohl vyhnout. Pozici jsem považoval za velice složitou za obě strany a s ubývajícím časem mohla dopadnout jakkoliv.

Poté jsem se vydal na rozbor partie a v momentě, když jsem se vrátil do místnosti, zrovna podepisovali partiáře oba Langneři. Láďa Langner na první desce zkušeně zamatoval Josefa Lyse a připsal důležitý bod, bohužel na šestce Kuba nechytil remízovou věžovku za správný konec a prohrál.
Stav byl 1,5:2,5, ale pořád bylo utkání velice vyrovnané a v úvahu připadala i možnost zisku všech bodů pro nás, tím spíš když na pětce hrající Kuba Szotkowski přehrál svého soupeře a připsal důležitý vyrovnávající bod.
Zbývali tedy 3 zápasy: Pavel Zabystrzan měl na desce remízovou koncovku, což se za chviličku potvrdilo a soupeři se rozešli smírně. Petr Beran měl lepší jezdcovou koncovku s volným pěšcem na dámském křídle a Aleš Kubeczka bránil pasivnější pozici, poté co nevyužil šanci na zisk iniciativy tahem 18…Jb4 viz. diagram:
Aleš k pozici řekl:
 

Kritická pozice nastala v 18. tahu. Měl jsem dát 18…Jb4, po 19. Se4 jsem se ale nemohl ničeho dopočítat. Comp doporučuje 19…Sa6 (-0.81), které jsem u partie neviděl. Hrál jsem pak dost pasivně a dostal se pod tlak, soupeř ale naštěstí své šance nevyužil. Po výměnách figur jsme skončili s jezdci a 6 pěšci na obou stranách v pozici, kterou Fritz hodnotí jako 0.00.
 
Utkání tedy mohlo dopadnout jakkoliv a já nervózně pochodoval od jedné desky k druhé, obě partie však nakonec skončily pravděpodobně zaslouženými remízami a družstva se tak rozešla smírně 4:4.
Tento bod může pro nás být dost důležitý, naše bilance ve druhé lize činí dvě výhry, dvě remízy, dvě prohry, což na nováčka a vzhledem k tomu jaké týmy již máme za sebou, není vůbec špatná, za dva týdny nás čeká aspirant na postup z Frýdku-Místku, který si další ztrátu v soutěži nemůže dovolit.
 
Výsledek Krajské soutěže: Frýdek-Místec C – Slovan Havířov B 4,5:3,5
Vyhráli: Hričko Martin, Bukový Josef
Remizovali: Melzer Patrik, Pavlíček Tomáš, Wertheim Adolf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události