Nezařazené

Ligová neděle 14. 10. 2012

Šachisté se dočkali! V neděli 14. 10. totiž odstartovaly ligové soutěže. Z našeho oddílu byly ve hře tři týmy. Áčko zajíždělo ve druhé lize na půdu Labortechu Ostrava (loni ještě prvoligový tým) a dal se očekával těžký souboj. Soupeř však nenastoupil kompletní a po přečtení úvodních sestav se dal čekat vyrovnaný souboj, ve kterém bychom mohli mít i navrch.

Šachisté se dočkali! V neděli 14. 10. totiž odstartovaly ligové soutěže. Z našeho oddílu byly ve hře tři týmy. Áčko zajíždělo ve druhé lize na půdu Labortechu Ostrava (loni ještě prvoligový tým) a dal se očekával těžký souboj. Soupeř však nenastoupil kompletní a po přečtení úvodních sestav se dal čekat vyrovnaný souboj, ve kterém bychom mohli mít i navrch. To se potvrdilo, když áčko získalo první tři důležité body za vítězství 3:5 bez porážky. Výhru si připsal Aleš Kubeczka a Jakub Langner. Report z utkání i s ukázkami partií očekávejte po vydání partií.

Béčko hrálo taktéž venku a to ve Stonavě a bohužel se jim utkání nevyvedlo úplně ideálně a výsledkem tak byla těsná porážka 4,5:3,5. Celý bod získal Martin Hričko a Roman Červenka, podle slov aktérů však byla možnost utkání klidně vyhrát.

Jediným týmem, který začal sezónu doma byl E tým v okresní soutěži. Družstvo bylo doplněno o nové nadějné šachisty a ti mi udělali velkou radost. Domácí vítězství nad celkem Slavie Orlová G se jistě cení. Do utkání zasáhli čtyři mládežníci, kteří dokázali vybojovat čtyři výhry a hlavní měrou se tak postarali o těsnou výhru 4,5:3,5. Celý bod získala jediná dívka v týmu Sandra Valenčíková a dále Roman Richtr, Richard Korbel a Jakub Svoboda, pro poslední dva jmenované to byla vůbec první vážná partie v kariéře! Důležitý půl bod na konečných 4,5:3,5 přidal kapitán Jaroslav Neměc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události