Nezařazené

Report: 2. liga F, Tj Slovan Havířov – VOKD Poruba

Ve třetím kole 2. ligy jsme se konečně představili doma a našim soupeřem bylo družstvo TJ VOKD Poruba. Soupeři byli jistě favority a to hlavně kvůli absenci v našem týmu – chyběli tři hráči základní sestavy, za které se však podařilo sehnat to nejlepší, co bylo k dispozici. 

Ve třetím kole 2. ligy jsme se konečně představili doma a našim soupeřem bylo družstvo TJ VOKD Poruba. Soupeři byli jistě favority a to hlavně kvůli absenci v našem týmu – chyběli tři hráči základní sestavy, za které se však podařilo sehnat to nejlepší, co bylo k dispozici. 

Hned pět partií skončilo celkem rychle, když se smírně rozešel Pavel Zabystrzan s Jiřím Adámkem, Václav Pacl s Liborem Veselým, Aleš Kubeczka s Tomášem Očkayem, Petr Beran s Jakubem Chlevišťanem a Marcel Řezníček s kapitánem hostí Richardem Kudlou. Z těchto pěti zápasů jsme pouze u Aleše Kubeczky získali alespoň nějakou výhodu ze zahájení, ale po nepřesnosti soupeř taktéž vyrovnal hry.
Za stavu 2,5:2,5 stál výborně Jakub Szotkowski, který na druhé šachovnici dokázal černými vyhrát s hráčem 2200.
Václav Žídek – Jakub Szotkowski, po 22…Je5
V pozici na diagramu již stojí Kuba výborně a soupeř musí řešit nelehkou situaci a rozhodl se jít do taktické zápletky tahem 23. Jb6 (Prosté uhnutí střelcem již nepostačuje: 23. Sb1 – Jxe2, 24. Dxe2 – Sb5 a černý získává kvalitu.)
Taktické řešení však nestačí a Jakub to potvrdil 23…Jxd3, 24. Jxd7 – Jxe1, 25. Jxb8 – Jxe2, 26. Kf2 – Jxc1 0-1 

Vedení 3,5:2,5 nám dávalo vellkou šanci na body z tohoto utkání, bohužel jsem na páté šachovnici nezvládl pozici s izolovaným pěšcem a zcela po zásluze jsem odešel od šachovnice poražen. Partii jsem prozatím nepodrobil podrobnějšímu rozboru a je dost možné, že se s ní později podělím – byla pro mě hodně poučná a to hned z několika faktorů (izolovaný pěšec, hospodaření s časem, hra v časové tísni). 
 
Utkání tak dospělo až do stavu 3,5:3,5 a o celém zápase tak rozhodla partie Vladimíra Potomáka s Rudou Kaminským. Ruda zaslouží za svůj výkon absolutorium, v průběhu partie měl pěšce méně, za kterého získal velice slušnou kompenzaci, která mu zajistila dobrání pěšce zpět. Pomalu, ale jistě však Rudovi docházel čas, ale i s minimem času dokázal bezpečně dovést partii do remízového přístavu a tím zajistil družstvu bod za celkovou remízu 4:4.
 
Druhá liga je letos neuvěřitelně vyrovnaná, když hned polovina zápasů skončila výsledkem 4:4 a tak můžeme být s remízou spokojení. V tabulce máme pět bodů za jednu výhru a dvě remízy a patří nám výborná třetí příčka. V dalším kole zajíždíme do Postoupek, které mají stejně jako my na kontě pět bodů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události