Nezařazené

Report: 2. liga F, TJ Slovan Havířov – TJ Město Albrechtice

Po výtečném startu áčka Slovanu přichází zřejmě kritické období, kdy jsme dvakrát odešli poražení nejtěsnějším možným rozdílem a právě poslední porážka, kdy jsme hráli proti poslednímu týmu tabulky TJ Městu Albrechtice bolí asi nejvíc.

Po výtečném startu áčka Slovanu přichází zřejmě kritické období, kdy jsme dvakrát odešli poražení nejtěsnějším možným rozdílem a právě poslední porážka, kdy jsme hráli proti poslednímu týmu tabulky TJ Městu Albrechtice bolí asi nejvíc.

Letošní ročník 2. ligy je nesmírně vyrovnaný a tak i v zápase s posledním celkem tabulky bylo vše otevřené, po delší době se nám podařilo sestavit kompletní osmičku a tak jsme věřili v body. Jako první skončila moje partie na osmé desce, černými jsem nestál nikterak slavně a můj izolovaný pěšec již jevil známky slabosti, soupeř se však rozhodl opakovat tahy a spokojil se s remízou. Remízou skončili o nějakou půlhodinku později i partie Pavla Zabystrzana a Aleše Kubeczky, za stavu 1,5:1,5 jsme tedy dokázali třikrát udržet černé a zápas tak vypadal velice nadějně. 
 
Naše pozitivní myšlenky ještě potrhl výtečný výkon pana Pacla, který svého soupeře přehrál, obětoval figuru a s přehledem vyhrál, dokonce se mu podařilo soupeři dát mat přímo na desce. Pak se však zápas začal otáčet v náš neprospěch, nejdříve pokazil svou pozici Jakub Langner, který v zahájení sice získal pěšce, ale při jeho realizaci si počínal  nepřesně a nakonec dostal hodně bezperspektivní koncovku, kterou prohrál. Na čtvrté desce bojoval Patrik Melzer hlavně s nedostatkem času (asi jako já v právě probíhajícím zápočtovém týdnu ), ale dokázal se s ním vypořádat a soupeře zkušeně udržel na uzdě a zapsal naši čtvrtou remízu černými figurami.
 
V této chvíli hrál ještě Jakub Szotkowski a na první desce Láďa Langner, Jakub ve střední hře po soupeři skočil, ale jeho útok neskončil dobře a po dobré obraně jsme museli bohužel počítat ztráty a ty byly jasné, věžová koncovka bez dvou pěšců. Na první šachovnici měl Láďa koncovku věže a dvou pěšců proti jezdci a třem pěšcům na stejném křídle a tu se mu přes obrovskou snahu nepodařilo vyhrát, když vše skončilo v remízové pěšcové koncovce. Poté soupeř od Jakuba našel vítězné pokračování a Albrechtice tak mohli slavit své první vítězství v tomto ročníku druhé ligy. 
 
Po pěti odehraných kolech nám patří 7. příčka se 5 body, ale na poslední Město Albrechtice máme náskok pouhého bodu a je tak potřeba říci, že po Novém roce bude potřeba hodně máknout, protože záchrana v soutěži bude náročná.
 
V neděli zasáhlo do bojů i naše béčko v krajské soutěži, ale na šachovnicích Vendryně nedokázalo uspět, když prohrálo 5:3. Béčko na tom není také nikterak valně, když po pěti odehraných zápasech má pouze tři body a je na samotném dně krajské soutěže (fotky ze zápasu od Petra Berana v galerii).
A jelikož v okresní soutěži měl E tým Slovanu volno kvůli lichému počtu týmu, tak se dá tato soutěžní neděle hodnotit hodně negativně.
 
Do konce soutěží však stále zbývá dost času a pevně věřím, že po Novém roce se nám podaří body urvat a všechny soutěže bezpečně udržet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události