Nezařazené

Co nás čeká v sezóně 2013/2014

Je zde září a s ním každoročně souvisí zahájení nové šachové sezóny. Ta letošní oficiálně odstartuje v pátek 13. září v 18:00, kdy budou představeny soupisky pro nadcházející ročník. Blížící se sezóna bude v hodně věcech odlišná od té předchozí, ale to fungující v našem oddíle zůstane při starém.
 

Je zde září a s ním každoročně souvisí zahájení nové šachové sezóny. Ta letošní oficiálně odstartuje v pátek 13. září v 18:00, kdy budou představeny soupisky pro nadcházející ročník. Blížící se sezóna bude v hodně věcech odlišná od té předchozí, ale to fungující v našem oddíle zůstane při starém.
 

Stejně jako v minulém roce se tak můžeme těšit na tréninky dospělých pod vedením FM Václava Pacla. Je potřeba si uvědomit, že ve většině okolních oddílu něco takového jako trénink pod vedením zkušeného trenéra není samozřejmostí a měli bychom si toho náležitě vážit – vše podstatné k tomuto tématu probereme jistě na zahájení sezóny. 
 
Nadále platí, že hlavním cílem oddílu bude soustavná činnost s mládeží a i v tomhle ohledu jsou přichystané novinky. Stále bude probíhat trénink v herně šachového oddílu, ten úplně první je naplánován na tento čtvrtek 5. září od 16:00. V průběhu tréninku proběhne také schůzka s rodiči, kde bude domluven již stabilní termín tréninků.

Co se týče výchovy mládeže, přichází jistě největší novinka této sezóny: ŠO TJ Slovan Havířov se rozhodl v tomto školním roce zahájit výuku v mateřských školách v Havířově. V první sezóně byly oslaveny tři školky (MŠ Radniční, MŠ Sadová a MŠ Petřvaldská), ve kterých bude jednou týdně probíhat šachový kroužek. První schůzky s vedením školek proběhly už v červnu a nyní se celý projekt dostává do fáze řešení posledních detailů. Všechny oslovené školky projevily o šachový kroužek velký zájem a v říjnu by vše mělo vypuknout. Hodně si od tohoto projektu slibujeme a věříme, že se nám v dalších letech podaří počet školek rozšířit a tím si připravit půdu pro následné podchycení těchto dětí. Tímto by se měly šachy dostat do podvědomí většího počtu obyvatel Havířova a to jak rodičů, tak i samotných předškoláků.

Změny v letošní sezóně přichází i v soutěžích dospělých. Po pádu z krajské soutěže bude Slovan Havířov v příštím roce bojovat se třemi družstvy v okresním přeboru, jednom družstvu v okresní soutěži a výkladní skříní je nadále umístění A týmu ve 2. lize, kde letos odstartuje již svou třetí sezónu. Omlazené družstvo dorostenců bude v letošní sezóně bojovat v 1. dorostenecké lize skupina Východ.

Hned v prvním měsíci budou mít šachisté možnost zahrát si na rapid turnajích. Úplně novým v kalendáři je 1. ročník Rapid turnaje Beskydské šachové školy, který se odehraje už v sobotu 14. září. O týden později se pro změnu odehraje již tradiční turnaj v Dolním Benešově, který bude letos poprvé rozdělen na dva turnaje: turnaj A hraný také jako KP v rapid šachu a turnaj pro mládež narozenou 1998 a mladší. V závěru měsíce se podle všeho vybraná mládež Slovanu Havířov zúčastní 8. víkendového turnaje BŠŠ se zápočtem na elo, který bude brán jako příprava na říjnové Mistrovství Moravy a Slezska hrané v Koutech nad Desnou.

Soutěže dospělých odstartují 20. října, kdy se rozběhne první kolo okresního přeboru. 2. liga a okresní soutěž startují o dva týdny později 3. listopadu. O víkendu mezi těmito termíny totiž bude probíhat již zmiňované Mistrovství Moravy a Slezska mládeže.

Propozice na všechny zářijové akce naleznete níže v přílohách v souborech s příponou .pdf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události