Nezařazené

Ukončen již 4. ročník letní GP Šenov

Definitivní tečku za sérii letních turnajů GP Šenov udělal ten desátý, který se odehrál tuto středu 11. září. Celý seriál jsem začal navštěvovat od osmého turnaje a od té doby jsem navštívil všechny tři.

Definitivní tečku za sérii letních turnajů GP Šenov udělal ten desátý, který se odehrál tuto středu 11. září. Celý seriál jsem začal navštěvovat od osmého turnaje a od té doby jsem navštívil všechny tři. Rozhodně nejlepšího umístění jsem dosáhl na tom minulém, který se hrál první zářijovou středu, po skvělém startuje 4/4 jsem nakonec skončil třetí, ale rozhodně to mohlo být i lepší. Další zástupce našeho oddílu Václav Pacl skončil i přes výhru nade mnou v posledním kole čtvrtý. Před posledním turnajem šlo opravdu o dost, souboj o první dvě místa mezi Patrikem Milatem a Václavem Paclem mohl skončil ještě jakkoliv, protože se dva nejhorší výsledky z deseti na konci škrtly. A poslední turnaj byl opravdu velmi kvalitní.
 
Na startu se sešlo čtrnáct hráčů, kteří si to rozdali ve švýcaru na devět kol. Po výborném startu se v popředí držel Václav Pacl, naopak já zaujímal pozice hluboko ve startovním poli a to i přes dobrou remízu ve 2. kole se Štuknerem. Postupně se situace na čele zredukovala, já se dotáhl na vyšší šachovnice spíše zásluhou menšího počtu hráčů, ale po mé remíze v předposledním kole právě s panem Paclem se mi podařilo alespoň zamotat čelo pelotonu. Na prvních dvou místěch se usadila dvojice Pacl – Vaníček se šesti body, následována Milatem, který měl o půl bodu méně.
 
V posledním kole se však děly věci, nejdříve jsem útokem na královském křídle porazil Michala Vaníčka a připravil tak pozici pro závěrečný spurt pro pana Pacla, ani ten však nezvládl svůj boj s Ivanem Nešporem, když velmi dobrou pozici nejdříve nevyužil a následně remízovou koncovku přepálil a prohrál. To uvolnilo první flek pro Patrika Milata z BŠŠ, kterému ve vyrovnaném turnaji stačilo k výhře 6,5 bodu. 
 
Následně se veškerá pozornost obrátila k hlavnímu rozhodčímu a pořadateli Ivanu Nešporovi, který velmi rychle spočítal všechny výsledky a vyhlásil celkové pořadí 4. ročníku GP Šenov.
 
Celkové pořadí GP Šenov 2013:
1. Milat Patrik BŠŠ Frýdek-Místek
2. Pacl Václav TJ Slovan Havířov
3. Kolář Stanislav ŠK Šenov
 
Pořadatelům patří velký dík za příjemné zpestření léta, mrzí mě fakt, že jsem do turnaje naskočil pozdě, ale to se příští léto snad změní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události