Nezařazené

Mládež úspěšná z padesáti procent

V sobotu 25. ledna se mládež Slovanu představila doma hned ve dvou zápasech, v tom prvním bylo našim soupeřem družstvo OŠŠ TJ Ostrava, odpoledne jsme poté změřili síly s Řetězárnou Česká Ves. Více informací o dvojzápase čtěte uvnitř článku …

V sobotu 25. ledna se mládež Slovanu představila doma hned ve dvou zápasech, v tom prvním bylo našim soupeřem družstvo OŠŠ TJ Ostrava, odpoledne jsme poté změřili síly s Řetězárnou Česká Ves. Více informací o dvojzápase čtěte uvnitř článku …

TJ Slovan Havířov – OŠŠ TJ Ostrava 2,5:3,5
Po zjištění, že Ostravě chybí důležitý článek týmu v podobě Martina Adamczyka se naše šance na body výrazně zvýšily. Bohužel však Adam Neděla na šesté i Ríša Korbel na páté šachovnici nezvládli své lepší pozice a výsledem byl průběžný stav 0:2 z našeho pohledu. Výborně však odpověděl na první desce hrající Ríša Funiok, který svého soupeře velmi hezky přehrál a pochvalu zaslouží také na čtyřce bodující Jirka Nezval, který porazil účastníka nedávného MS mládeže Láďu Kopce mladšího. Dohrávali se tak dvě partie, ve kterých jsme bohužel tahali v obou za kratší konec již od začátku. Na druhé desce ještě dokázal Adam Fialka vybojovat určitou protihru, která mu ve finále zajistila remízu věčným šachem, na trojce však Honza Nytra jezdcovou koncovku bez pěšce prohrál a tím tak dal konečnou podobu výsledku.

Řetězárna Česká Ves – TJ Slovan Havířov 1:5
Na odpolední kolo jsem měl připraveno překvapení na soupeře, když jsem měl v plánu vystřídat na šesté desce Adama Nedělu za Jirku Havlíčka, který se ukázal jako dobrá varianta při hře bílými už v Olomouci. Nakonec však můj plán překazil soupeř, když přijel pouze v pěti hráčích. Zápas jsme měli od začátku ve své režii, materiál postupně ve výhru přetavili Ríša Korbel, Adam Fialka i Jirka Nezval. Za stavu 0:4 pro nás se zbývající hráči dohodli na remíze a konečné skóre tak činí velmi hezkých 1:5 pro Slovan. Tím jsme tak získali první body do tabulky a odlepili se od posledního místa, zda to však bude stačit na záchranu je velmi otázné. 

Za sobotní výkon jistě zaslouží speciální gratulaci Jirka Nezval, který dokázal vyhrát obě partie. Velmi pěkně zahráli také Ríša Funiok, který uhájil první desku s bilancí 1,5/2 a stejně tak i Adam Fialka, který v první partii ubránil pozici bez pěšce a následně odpoledne nedal soupeři šanci.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události