Nezařazené

Šachový tábor 2015, píše Vlastík Neděla

Od 18. do 25. 7. 2015 jsem se jako trenér zúčastnil každoročního šachového táboru pořádaného SK Slavia Orlová. Bohužel z našich svěřenců se zúčastnil pouze syn Adam. Ostatním termín kolidoval s dovolenou apod. Letos jsme byli v polském kempu Szymocice. Ubytování v chatkách s vlastním soc. zařízením, strava švédské stoly a teplý oběd. V areálu velký bazén a různá hřiště.

Od 18. do 25. 7. 2015 jsem se jako trenér zúčastnil každoročního šachového táboru pořádaného SK Slavia Orlová. Bohužel z našich svěřenců se zúčastnil pouze syn Adam. Ostatním termín kolidoval s dovolenou apod. Letos jsme byli v polském kempu Szymocice. Ubytování v chatkách s vlastním soc. zařízením, strava švédské stoly a teplý oběd. V areálu velký bazén a různá hřiště. Na nudu si určitě nikdo nestěžoval (..)

Samostatnou stránkou bylo velmi teplé počasí, kdy hlavně první víkend bylo až 35 stupňů. Vypadalo to, že se Pavel Zabystrzan vypaří a bude nám scházet trenér . Naštěstí se to poté trochu zlepšilo. Děti každý den po rozcvičce a snídani nastoupily na trénink. Poté oběd, klid a opět trénink do večeře. Večerní program byl různý – od bleskového turnaje, rapidu, holanďanů, kondičního šachu v pomíchaných českopolských (i výkonnostně) družstvech, orientačního běhu s úkoly, grilování (i jízda v kočáru) až po závěrečný noční maraton. Celkově spokojenost – nejhorší byl přemnožený hmyz, se kterým jsme prohráli na body.

Adam vybojoval v kategorii do 12 let hezké stříbro v rapidu, kdy se před něj dostal pouze orlovský Filip Neumann (viz. foto). Na blitz moc není a ostatní záviselo na štěstí při losování.


Stupně vítězů v kategorii do 12 let

Když to shrnu, tak všichni prožili hezký týden na čerstvém vzduchu a určitě se něco šachově přiučili. Polští hostitelé se snažili – strava byla opravdu dobrá – dokonce jsme měli 5x k obědu řízek v různých variacích! Nejhorším okamžikem byl asi 10 minutový průjezd šílenou bouřkou na cestě zpět. Něco už jsem najezdil, ale toto bylo moc i na mě. Lítalo všechno možné a na konci ležel přes cestu strom-kmen cca 70 cm průměr. Naštěstí se nikomu nic nestalo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události