Nezařazené

Konec korunoval dílo, píše Aleš Kubeczka

Nejlepší sezónu v historii Slovanu Havířov jsme potvrdili domácí výhrou nad Zbrojovkou Vsetín 5,5:2,5. A díky dalšímu zaváhání Třince jsme v konečné tabulce druhé ligy F obsadili druhé místo. Cesta k úspěchu vedla přes sedm zápasových výher a jednu remízu.

Nejlepší sezónu v historii Slovanu Havířov jsme potvrdili domácí výhrou nad Zbrojovkou Vsetín 5,5:2,5. A díky dalšímu zaváhání Třince jsme v konečné tabulce druhé ligy F obsadili druhé místo. Cesta k úspěchu vedla přes sedm zápasových výher a jednu remízu.

Zápas se Vsetínem se vyvíjel v poklidném tempu a jednoznačně. Pro sympatický tým soupeře bohužel prohra znamenala sešup na sestupovou příčku. Na prvních dvou deskách remizovali Vlastimil Neděla a Pavel Zabystrzan, na čtvrté šachovnici si dal narozeninový dárek Rudolf Mesiarik, který s koncem sezóny nabral výbornou formu. „Tentokráte hlásím ústup ze slávy. Oslavenec Rudolf I. zvítězil první (tím nechci obrat o zásluhu na vítězství Rudolfa II., který zkušeně zvítězil později) a připravil mě o vytvoření vítězné půlky…Té naštěstí nebylo třeba!“ je spokojen Vlastimil Neděla.

Bod si připsali také Václav Pacl, Rudolf Kaminský a Petr Beran. „Soupeř neměl svůj den, postavil to pasivně a už se z toho nevymotal,“ zhodnotil svou partii Petr. „Vyvíjel jsem tlak na dámském křídle, který vyústil v zisk pěšce. Malou kombinací jsem v koncovce uzavřel soupeřova krále na poslední řadu. Můj král pak nastoupil vítěznou cestu do nepřátelského tábora k likvidaci posledních protivníkových sil. Samotný závěr už si černý předvést nenechal a raději partii vzdal,“ popisuje svou partii Václav Pacl.

Svou první prohru v sezóně zaznamenal Martin Sieber. U nejdelší partie jsem tentokrát seděl já. Partii jsem dohrával na minutě a úroveň hry podle toho bohužel vypadala. Vyhranou pozici s kvalitou navíc jsem v časovém presu dovedl na hranici prohry. Soupeř měl naštěstí také pouze minutu a nabídl proto remis, kterou jsem s povděkem přijal.

Unikátní je, že jsme celou soutěž odehráli velmi kompaktně, v pouhých deseti lidech. Dlouhodobě těžíme z velmi kvalitních výkonů hostů na prvních třech šachovnicích.

Vlastimil Neděla zvítězil třikrát, prohrál jednou a tímto výkonem se stal nejlepším hráčem na první šachovnici v soutěži.

Pavel Zabystrzan uhrál 50%, dvakrát zvítězil a dvakrát prohrál.

Miroslaw Jaworski dvakrát zvítězil a za celou sezónu jako jediný z nás neprohrál.

Václav Pacl těsně nedosáhl na 50%, vyhrál třikrát, prohrál čtyřikrát. A litoval několika ztrát, zapřičiněných chybami v lepších pozicích.

Rudolf Mesiarik měl slabý úvod, v úvodních osmi kolech zaznamenal čtyři porážky. Dal na něj zapomenout sérií tří výher na závěr, kterou se dotáhl na slušných 5/11.

Nad 50% uhrál Rudolf Kaminský, jehož bilanci tvoří tři výhry a dvě prohry. Také on může litovat, že sezóna končí, s ročníkem se loučí dvěma výhrami v řadě.

Výtečnou sezónu prožil Martin Sieber, který je díky pěti výhrám bodově nejúspěšnějším hráčem týmu a jedním z nejlepších hráčů celé soutěže.

Já (Aleš Kubeczka) se s bilancí čtyř výher a tří proher těsně vyhoupnul nad 50%. Opět jsem měl slabší začátek sezóny, druhá část už bodově vycházela lépe.

Petr Beran nebyl se svou bilancí dvou výher a tří porážek spokojen. Prohry ale brzy z paměti vymizí a vzpomínat se bude na jeho výhru, která nám zajistila cenné tři body s Třincem.

Jozef Valenčík nastoupil dvakrát, jednou vyhrál, jednou prohrál.

Co dodat? Setkávali jsme se v dobré atmosféře a sehráli pohodovou sezónu. Ať je taková i ta další! Už se na ni těšíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události