Nezařazené

Petr Nezval vybojoval postup na MČR v rapid šachu

9. dubna se v Dolním Benešově odehrál poslední turnaj KP mládeže v rapid šachu. Hodnocení závěrečného turnaje přináší trenér Vlastimil Neděla (…)

9. dubna se v Dolním Benešově odehrál poslední turnaj KP mládeže v rapid šachu. Hodnocení závěrečného turnaje přináší trenér Vlastimil Neděla (…)


V 18 hráli Jirka Nezval a Michael Kupka. Michael je stále ještě 
začátečník a v této opravdu silné skupině velké šance neměl, uhrál půlku, ale jak jsem psal, s tím se počítalo. Jirka velmi mile překvapil. Uhrál 4 body a umístil se na krásném 5.místě, kdy za ním zůstalo mnoho zkušených hráčů z Orlové, kteří pravidelně vozí medaile z mistrovství! A to ještě ve 2. kole hrál nejdelší partii turnaje na sekundách, údajně šance byly, neviděl jsem, protože jsme měli zrovna komisi mládeže. Každopádně skvělý výkon!
 
Ve 14 hráli Ríša a Filda, oba uhráli 3,5 bodu – tedy 50%. Není to zklamání, ale určitě rezervu bodíku měli. Ríša k tomu měl blíže v poslední partii, kde stál lépe, ale přehlédl jednotahový mat – škoda.
 
Ve 12 hráli Honza, Jirka Havlíček a Adam s  Natálkou. Honza 2,5, no viděl jsem pár momentů, které odblical a prohrál. Rezerva tu stále je a obávám se, že se na něm podepisují hry na mobilu. Jirka 3,5 no rezerva tady také je, ale spíše ve věžových koncovkách, ve kterých často tápe. Adam uhrál 4,5 – skončil nakonec 5. Zklamání to není, ale v 6.kole s nejvýše nasazeným Nytrou v lepší pozici zahrál nesmysl (ani mě taková možnost nenapadla) a po dvou tazích byl konec. Ještě nedokázal vyhrát poslední partii s pěšcem více, ale to by stejně na postup nestačilo. Naty vybojovala 2 bodíky a jak píši vždy, hraje v podstatě jen sem tam, takže kritizovat ji nemohu.
 
V 10 jsme měli hned 6 dětí(z toho 2 i v 8): Petr Nezval, Radim Malik, Lukin Lipowski, Saša Majerčík, Tonda Porubčan a Anežka Böhmová. Péťa  byl největší nadějí a také prvních 6 kol hrál v pohodě. Ztratil jen 2 
remízy ve vyhraných pozicích, bohužel jediná prohra přišla v posledním kole, kde přehlédl oběť soupeřovy figury s hrozným útokem. Musím podotknout, že jsem mluvil s kamarádem Vláďou Tallou z Interchessu, kam jeho soupeř spadá a říkal, že je to největší talent a útočník, kterého kdy měli. Snad mu to Péťa příště vrátí. Samozřejmě prohra v posledním kole vždy znamená pád, ale naštěstí jen na 5.místo. S herním projevem jsem spokojen.

Lukin se Sašou nakonec svorně po 4b, ale kdyby nebyly některé bleskurychlé prohry, tak by měli určitě aspoň po 5. Radim bojoval, uhrál 3 body, pořád je holt začátečník a chodí jen jednou týdně na trénink, takže v pohodě i když jsem ho taky viděl blicat. Tu musím zmínit, že v jedné partii se nechal unést i Petr, který už by se měl ovládnout. Tonda bohužel nenavázal na svůj skvělý výkon z družstev a většinu turnaje odblical, tomu odpovídá i výsledek 2b. Kdyby chtěl ještě zasáhnout do boje o medaili v 8, musel by mít aspoň 4. No snad se zase přepne do klidnějšího módu.

A Anežku jsem si schválně nechal na závěr. Jeden bodík, nezabrala ani tatínkova motivace ohledně odměny. Ke konci už blicala stylem, že soupeř ještě ani nepoložil figurku a už hledala, co zahraje a to cokoliv, to už snad přičítám únavě, měli zhruba více než hodinový skluz. Ale potěšilo ji 2. místo v 8, na které pořadatelé zapomněli – nakonec to napravili.
 
Poté ještě proběhlo celkové vyhlášení GP, ve kterém Anežka byla v 8 3., Natálka ve 12 také 3. a Petr 4., to pro něj znamená i postup na MČR! Sladkou tečkou a satisfakcí pro Anežku se stala výhra dortu v náhodném losování! V sobotu 16.4. se spolu s Tondou zúčastní ve FM turnaje o Frymíkův pohár, takže jim budeme držet palce.

 

 
Jsem rád, že si všichni dobře zahráli, něco se opět přiučili a věřím, že v budoucnu se budeme "na bedně" objevovat stále častěji!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události