Nezařazené

Mládež má za sebou dva turnaje krajského přeboru

Mládež Slovanu Havířov se pod vedením trenéra Vlastíka Neděli zúčastnila hned dvou turnajů krajského přeboru v rapid šachu. Níže přikládáme hodnocení trenéra z obou turnaje.

Mládež Slovanu Havířov se pod vedením trenéra Vlastíka Neděli zúčastnila hned dvou turnajů krajského přeboru v rapid šachu. Níže přikládáme hodnocení trenéra z obou turnaje.

1. turnaj KP mládeže (Krnov, 15.10.2016)

V sobotu 15.10. jsme se zúčastnili 1. turnaje KP mládeže v rapid šachu v Krnově. A to v rekordním počtu 12 účastníků – někteří nemohli, takže věřím, že toto číslo příště překonáme! Cesta byla v pohodě a počasí se nakonec v poledne vydařilo až "nešachově" slunečné.

Nyní krátké hodnocení 1. turnaje, ze 7 kol uhráli:
 
V HD 10: Anežka 1,5 b., což je jistě i pro ni velkým zklamáním – hned na začátku vzala remízu s dámou více – někdy hrála zbrkle a výsledek neodpovídá pozicím. Zato hezky zahrál Tonda, 4 b. – hned v 1. kole hrál s nasazenou jedničkou a bojoval dlouho! Poté z dalších partií 4x vyhrál a kdyby tam jednou nehrál rychle, tak by to bylo ještě lepší.
 
v HD 12: Lukin Lipowski 2 b. – tady byly velké rezervy, většina ztracených bodů byla opět kvůli rychlé hře, ale jednu pochvalu pro něj mám. V jedné partii krásně vymyslel, připravil a dal soupeři mat, to hrál zrovna pomaleji (asi mě zaregistroval). Až takto bude hrát celý turnaj, tak bodů určitě přibude. Péťa Nezval 4 b. – to je neutrální výsledek, skončil na svém nasazeném místě, ale věřím, že něco navíc mohlo být. Adam 4,5 b. – nejlepší bodový výsledek našich. Určitě to není zklamáním, ale protože jsem viděl obě prohry – s nasazenou dvojkou F. Neumannem ,kde stál lépe (pozice nebyla jednoduchá) a poté s frýdeckomísteckým Kučou, kdy si zbrkle nechal chytit figuru, kterou měl navíc, tak vím, že rezerva byla.
 
v HD 14: Filda 3,5  Jirka Havlíček 3 Honza Zámostný 3 a Naty 2 b. U Filipa a Jirky také mohlo být něco navíc, ale oba měli na šachovnicích "hezké" momenty, Honza na 1. turnaj ve vyšší věkové kategorii uhrál velmi slušný výsledek a Naty měla určitě rezervu, protože 2 partie patřily spíše do "žravého" šachu!
 
v HD 18: Jirka Nezval 3,  Michael Kupka 2,5 a Ríša 2 b.
U Jirky jsem byl herně spokojen, taky mohlo být něco navíc, ale třeba partii s Ondrou Šrámkem hrál s minimem času výborně a věřím, že mít možnost popřemýšlet,t ak by určitě neprohrál. Michael, který u nás spadá do "střední výkonové kategorie" to má velmi těžké, ale 1,5 bodu "vydoloval"(další bod byl kontumační). Na tu konkurenci je to dobrý výsledek. A nakonec Ríša – 2 b. jsou pro něj určitě zklamáním, věřím, že je to daň za 1 .ročník v kategorii do 18 let. Rezervy tam určitě byly, něco jsme si hned ukázali.

2. turnaj KP mládeže (Frýdek-Místek, 19.11.2016)

V sobotu 19.11. jsme se zúčastnili dalšího rapidu ve FM v počtu 12 dětí. Adrian nebude na svůj 1. turnaj vzpomínat v nejlepším, protože dorazil s teplotou a po 1. kole byl nucen odstoupit, tak věřím, že příště už to vyjde! Když jsme u těch nejmladších, tak: Anežka začala skvěle 2 výhrami, ale poté se něco zaseklo a i když stavěla slušné pozice, tak hrála velmi rychle a nastavovala figurky. Zato Tonda mi udělal radost – 4 body jsou fajn a to nevím, co se stalo v posledním kole ,kdy hrál s pěšcem navíc, ale prohrál. Každopádně hrál pomalu, přemýšlel a bylo to na partiích vidět! Když pominu jednu hrubku, tak jsem velmi spokojen!

Ve 12 začnu Honzou Walou, který svůj 1. turnaj začal hezkou výhrou, ale později přišly nějaké chyby, snad i únava. Rezervy tam jsou. Lukin Lipowski už také začal více přemýšlet a na šachovnici to bylo znát. Nějaký ten bod navíc  určitě mohl být. Saša opět kazil vyhrané pozice rychlou hrou. A bohužel, nejnemilejším překvapením byl Péťa, který vypadal, že už je v módu "zimního spánku" – tolik hrubých chyb jsem u něj ještě nikdy neviděl, nezbývá než to hodit za hlavu a zabojovat v dalších třech turnajích! Musím pochválit aspoň Adama – uhrál 5b, prohrál rovnou pozici s vítězem a poté ještě přešel z vyhrané koncovky do naprosto bezperspektivní pozice s 3. umístěným. Nicméně i tak skončil na slušném 5. místě a hlavně hrál už slušné šachy i pěkné koncovky!

Ve 14 začnu Honzou Zámostným – sice jen jeden bodík, ale je pravdou, že všichni ostatní soupeři byli elově silnější. Viděl jsem pár vyrovnaných pozic, kde později rozhodly i zkušenosti-nicméně něco šlo na vrub rychlé hře. Filda může být nakonec spokojený, sice 1 partii také prohrál na "rychlost",ale byly tam hezké koncovky a většinou se snažil čas využít. 

A poslední 18: Michael sice neuhrál nic, ale hrál slušné šachy, kdy spíše potřeboval více času. Hned v 1. partii zahrál moc hezky s Jirkou Nezvalem. No chce to více zkušeností, ale je pravdou, že tam bylo málo hráčů, které by mohl porazit. A posledním byl Jirka – nakonec vybojoval 3b, snad tam nějaká rezerva byla,ale opravdu to bylo silné.T ak může být spíše spokojen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události