Nezařazené

2. liga F, 4. – 6. kolo pohledem Aleše Kubeczky

Druhá liga stejně jako všechny ostatní soutěže mají za sebou dalších několik utkání. Jak si vedl A tým si přečtěte v tomto článku, který mapuje 4. – 6. kolo.

Druhá liga stejně jako všechny ostatní soutěže mají za sebou dalších několik utkání. Jak si vedl A tým si přečtěte v tomto článku, který mapuje 4. – 6. kolo.

Ve 4. kole konečně výhra

Soupeři nastoupili v oslabené sestavě, chtěli jsme tedy tři body. Cesta za nimi ale nebyla nijak jednoduchá. Po remíze Rudy Kaminského přišla rychlá prohra Václava Pacla, který zachyboval v zahájení. Kuriozitou je, že se náš hráč se stejným soupeřem potkal o týden dřív v jiné soutěži a jejich partie tehdy skončila smírně. Následovaly remízy Vlasty Neděly a Radima Ovesného, vzápětí zápasové skóre srovnal Petr Beran. Pak dobře zapracovaly obě polské posily. Kacper Polok si na první šachovnici připsal druhou výhru v řadě, po něm zvítězil také Eneasz Wiewiora. Ten za Slovan odehrál svou druhou partii a po prohře v úvodním kole připsal první vítězství. Za již rozhodnutého stavu jsem neudržel horší koncovku, mrzet už to však naštěstí tolik nemuselo. 
 
V 5. kole nepříjemná ztráta
 
Do Olomouce jsme jeli oslabeni, chyběly polské posily Kacper Polok a Eneasz Wiewiora. Oba se totiž zúčastnili mistrovství Evropy v bleskovém šachu. Úvod zápasu našemu týmu nevyšel. Po prohře Rudy Kaminského sice vyrovnal Mirek Jaworski, pak jsem ale já ztratil slibně rozehranou partii a prohrál rovněž Štefan Szumilo, pro kterého šlo o první letošní zápas ve druhé lize. O snížení skóre se postaral v hezké partii Vlasta Neděla, následně remizoval Pepa Valenčík. V obou zbylých partiích jsme stáli na výhru. Petru Beranovi se bohužel převahu uplatnit nepodařilo a pouze remizoval, Václav Pacl pak skóre srovnal. Odjížděli jsme s pocitem, že jsme v Olomouci zbytečně dva body ztratili.
 
V 6. kole první prohra
 
Výsledek vypadá jednoznačně a je třeba přiznat, že průběh zápasu také jednoznačný byl. Poměrně brzy přehlédl taktický obrat Ruda Kaminský. Já hned v zahájení prohodil ve variantě pořadí tahů. Soupeř toho samozřejmě zručně využil a já se po zbytek partie už jen trápil. Taktický obrat přehlédl také Vlasta Neděla a proti silnějšímu soupeři neudržel pozici černými Václav Pacl. Pak jsme konečně bodovali díky Mirkowi Jaworskému.  Při pohledu na ostatní šachovnice ale bylo zjevné, že jde o náš čestný úspěch, nikoli o zavelení k zápasovému obratu. Kacper Polok stál sice solidně, pak ale přehlédl figuru a musel vzdát. Taktický obrat v pozici s pěšcem méně nedopočítal ani Petr Beran. V nejdelší partii zápasu remizoval Jozef Valenčík. Chyb se tentokrát na naší straně sešlo víc. Snad jsme si tu slabou chvilku všichni už na pár zápasů dopředu vybrali.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události