Nezařazené

Vlastík Neděla hodnotí KP mladších žáků

V sobotu 21.3. se družstvo mladších žáků zúčastnilo KP družstev s tajným cílem postupu na MČR. To se sice nepodařilo, ale celkové sedmé místo nelze hodnotit negativně. Hodnocení trenéra a vedoucího výpravy Vlastíka Neděly si můžete přečíst níže (…)

V sobotu 21.3. se družstvo mladších žáků zúčastnilo KP družstev s tajným cílem postupu na MČR. To se sice nepodařilo, ale celkové sedmé místo nelze hodnotit negativně. Hodnocení trenéra a vedoucího výpravy Vlastíka Neděly si můžete přečíst níže (…)

Po příjezdu jsme zjistili, že lze soupisku upravit jinak, než vyplývalo z propozic, takže jsme po dohodě s hráči a Jirkou Nezvalem, nehrající kapitánem družstva, trochu zataktizovali (hlavně po zjištění nasazení favorizovaných mužstev) a posadili Adama před Péťu Nezvala s cílem k jejich bodům něco přidat.

Hned v prvním kole nám díky jejich bodům a fantastické výhře Natálky a vydřené remíze Filipa Nezvala na 1. desce tato taktika přinesla skvělé vítězství nad favorizovanou Orlovou!


V prvním kole náš tým porazil Orlovou 3,5:2,5. Od první šachovnice Filip Nezval, Jirka Havlíček, Lukáš Lipowski, Adam Neděla, Petr Nezval, Natálka Nedělová. Přihlíží Honza Zámostný, Saša Majerčík a Jirka Nezval.

Bohužel v dalších kolech si vždy někdo vybral nějakou slabou chvilku a šance na postup nám utekla. Zhodnocení hráčů po deskách, v jednom kole jsme měli volno, takže každému připisuji jeden bod:

Filda Nezval – v roli "otloukánka" na 1. desce zahrál výborně 3,5 bodů i když byly vidět rezervy hlavně ve věžových koncovkách. 

Jirka Havlíček – rovněž nelehká 2. šachovnice – celkem 3 body, ale nepotěšil nás výpadkem ve 3. a 4. partii, ve kterých přehlédnul 2x jednotahový mat. Nicméně hezky vyhrál a byl strůjcem čestného bodu proti favorizovanému Frýdku, kdy si vybrali oddechový čas a prohráli svou jedinou partii Péťa (to byla ale hrůza) a Adam, který ve vyhrané pozici podcenil soupeřův útok. V případě jejich výhry jsme mohli čestně remizovat. 

Na 3.desce se střídali Lukáš Lipowski, Honza Zámostný a Saša Majerčík, kteří neuhráli kromě volného bodu nic a to z jednoduchého důvodu – hráli OPRAVDU RYCHLE! Probrali jsme to na místě a věřím, že se nad tím kluci zamyslí. 

4. deska Adam – vyhrál vše kromě výše popsaného "neštěstí", takže se 6 body spokojenost. 

5. šachovnici hájil Péťa Nezval – také vše vyhrál kromě "blackoutu" s Frýdkem, takže s Adamem splnili to, co jsme od nich jako družstvo očekávali – zařídili i čestnou prohru 2:4 s vysoce favorizovaným Interchessem – vítězem turnaje. Takže 6 bodů v pohodě. 

A na poslední hrála má dcera Natálka, která je sice registrovaná, ale aktivně nehraje. Bohužel sázka na to, že některá družstva budou bez dívky, se ukázala jako lichá, takže měla ve všech případech silnější soupeře. Ale hned v 1. kole její jediná výhra přispěla k výše popsanému vítězství nad Orlovou. Nelze jí nic vyčítat – snažila se, takže jsem spokojen. 

Bohužel, poté body utíkaly, ale nakonec jsme skončili na 7.místě, když nasazení jsme byli jako číslo 8. Takže jsme nějak nezklamali. Děkuji všem za účast, rodičům řidičům za ochotu a obětování volného času a věřím, že se bude vše jen zlepšovat.

Výsledky KP mladších žáků

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události