Nezařazené

Okresní přebor: Po druhé výhře céčko vede

V neděli 12. listopadu přivítalo céčko doma D tým Baníku Havířov. Nováček soutěže byl téměř na každé šachovnici elově slabším a vzhledem k tomu, že elovou převahu měli hráči proti naší mládeži, tak jsem věřil ve výhru, ta se nakonec urodila a naštěstí i bez výraznějších problémů (…)

V neděli 12. listopadu přivítalo céčko doma D tým Baníku Havířov. Nováček soutěže byl téměř na každé šachovnici elově slabším a vzhledem k tomu, že elovou převahu měli hráči proti naší mládeži, tak jsem věřil ve výhru, ta se nakonec urodila a naštěstí i bez výraznějších problémů (…)

 
Na první šachovnici Ruda Kaminský obral v zahájení soupeře taktickým obratem o pěšce, soupeř se houževnatě bránil, ale Ruda zkušeně dokráčel k celému bodu. Můj soupeř rozehrál zahájení velmi lehkovážně (a to ještě pominu jeho první tah 1. b4 – zdravím Martina Siebera do Orlové :-)). V soupeřově pojetí se však kryt jeho krále za chvilku rozpadl a já inkasoval materiál.

Tomáš
Pavlíček získával postupně prostorovou převahu a tu nakonec převedl až k zisku materiálu a rozhodujícímu útoku. Na prvních třech šachovnicích se nám tak podařilo bez větších obtíží získat tři body. Na čtvrté desce kapitán Adolf Wertheim přijal soupeřovu nabídku remízy, dle jejich slov v malinko pasivnější pozici. Tato remíza však plně zapadala do scénáře zápasu, který byl pod naši kontrolou.

Vůbec poslední partii celého zápasu byla ta na páté desce. Petr Melzer získal volného pěšce a dotáhl jej dvě pole od pole proměny. Soupeř však mezitím posbíral několik pěšců a dokonce odhalil krále našeho hráče. Na šachovnici byl v jeden moment dvoutahový mat, ale hraje se až do konce – soupeř mat nedal, navíc vyrobil v pozici hrubku a nakonec tak slavil náš hráč.

Na posledních třech šachovnicích nastoupila mládež a opět je musím pochválit. Adam obral soupeře ve střední hře o figuru a bez problému vyhrál. Ríša se dostal do mírně lepší věžovky, soupeřova obrana nebyla nejlepší a tak si Ríša připsal hezkou výhru. Před panem Hečkem však všechna čest, v téměř 90 letech stále dokáže trápit i mnohem mladší soupeře! Na osmé šachovnici nastoupil Filip proti hráči, který se k šachu vrací, a proto nemá elo, výraznější chybu však neudělala ani jedna strana a výsledkem tak byla věžovka tři na tři.

Celkově jsme tedy vyhráli 7:1 a protože mělo Těrlicko v tomto kole volno, tak jsme se posunuli na první příčku v tabulce. Ve třetím kole míříme právě do Těrlicka, kde nám soupeř rozhodně nedaruje nic zadarmo. 

TJ Slovan Havířov "C"   Baník Havířov "D"
Kaminský Rudolf (Z,V) 2038 1 0 1789 Pilch Jan (Z)
Valenčík Jozef (Z,V) 1993 1 0 1663 Oczko Zdeněk (Z)
Pavlíček Tomáš (Z,V) 1842 1 0 1561 Bystroň Vladislav (Z)
Wertheim Adolf (Z) 1742 ½ ½ 1655 Izakovič Petr (Z)
Melzer Petr (Z) 1677 1 0 1614 Moravčík Ladislav (Z)
Neděla Adam (Z) 1360 1 0 1555 Polka Bohumil (Z)
Korbel Richard 1361 1 0 1461 Hečko Miloslav (Z)
Nezval Filip 1293 ½ ½ 1000 Scharbert Vladimír

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nadcházející události